Rejtett kamerás felvétel jutott az átlátszó.hu birtokába arról, hogy magukat rádiós újságíróknak mondó személyek a kormány és a miniszterelnök igazáról győzködték a december 17-i diáktüntetés után a közszolgálati Magyar Rádió székházába bebocsátást nyert szociológus hallgatót.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Ezek a diákok is szenvedélyesek, elszántan akarnak valamit, sokszor szervezettek, néha nem. Orbán Viktor egyébként pont ezért fél tőlük, mert azért a mimóza Millához képest mégiscsak aktívabbak. Nem hajlandóak egy hídfő tövében rekedni, hol itt bukkannak fel, hol ott. Mint egy gerilla hadsereg, csak fegyver nélkül. Ez az erősségük.

De mégsem a 2006-os csőcselékről van szó, és ezt ma megint nagyon szépen megmutatták, ugyanis nem gyújtották fel a rádiót, amikor a petíciót nem akarták beolvasni. Utána pedig volt egy perces néma csönd következett - afféle önuralom-demonstráció - amelynek közepén-végén spontán elénekelték a himnuszt. Ilyet futballhuligánok is tudnak, de csak parancsra. Diákok önszerveződésből is tudják.

A diákok nem csőcselék. És ha így, ma, Magyarországon egy olyan kis dolgot nem lehet elérni, mint hogy a rádióban a diákok hangja akár az adást megszakítva, rendesen olvassa be a 6 pontot, akkor ez csak azért van, mert a Magyar Rádió és az MTVA illetékes vezérének "drágább rongy élete, mint a haza becsülete." Mert hát nyilván az állását féltette. Itt mutatkozik meg a Viktatúra működési elve.

Ez akkor is győzelem volt, erkölcsi győzelem. 2006-ban a csőcselék pedig akkor is vesztett, ha ők bejutottak a TV székházba. Erkölcsileg vesztettek. Mert hogy jutottak be?! És ma, a diákok akkor is nyertek, ha nem jutottak be, mert nem akartak úgy bejutni, mint egy csőcselék. Bejuthattak volna, ha úgy be akartak volna
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dzurinda
Egy diktatórikus banánköztársaság lakosának érzem magam a videó megnézése után...
bretagne
Igen, a Dankó rádió úgy kellett már, mint egy falat kenyér. Csak az ország bajairól nem fognak hallani. Tényleg abszurdisztánban élünk! Majd ők is fellázadnak!

A fiatalok nagyon imponálnak. Őket már nem lehet rabszolgákként kezelni, mert nem hagyják magukat.
DR.somosi
Fogadjunk ez a sunyi csaj ingyen tanult...és abban is biztos vagyok hogy nem vállalja amit mondott és perrel fog fenyegetőzni...
Everest
@DR Eric CARTMEN: Uram! Valamit nagyon összekever. Van olyan amit jól érzékel csak rosszul próbál értelmezni. Voltak és ma is vannak diktatúrák a világban, de nem mind kommunista. Az, h itt nálunk proletárdiktatúra volt és "kommunista" diktatúra az 50-es 60-as években az egyértelmű. Ezért is volt '56 októbere. Ez itt most a Magyar Rádiót jellemezve - ezt az időszakot próbálta visszaidézni a diákság részéről. A mindenkori hatalom - Így ez a mostani is azt tette amit adekvát módon minden hatalom megtett volna. Azaz, h nem önként, dalolva adja át a rádió kulcsát a demonstrálóknak. Az már kultúra kérdése, h ez az aktus miként is zajlik le. A követelés teljesítése avagy visszautasítása. Üdv.
jancsik68
A hazugság mióta igazság?Orbán csak hazudni tud,még akkor is,ha imádkozik .HA EGYÁLTALÁN TUD IMÁDKOZNI,mert erre nem tanitotta meg a párttitkár apuci.A diákok meg leszarják a dajka meséket.A Z UN KÖZRÁDIÓT meg ki a fene hallgatja már?
csikknorisz
@bretagne: Ha nagyon akarták volna, indíthattak volna új frekvenciát. Vagy ráküldhették volna a neo fm-ére, ami ott van üresen. De nem ez volt a cél, hanem a műsorgyártás megszüntetése, a dolgozók kirúgása. Akik "központi utasításra" még el sem búcsúzhattak:
hvg.hu/kultura/20121221_Videki_radiok_OVER

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.