A korábbi ígéretekkel ellentétben sem az egészségügyben, sem az oktatásban dolgozók nem kaptak általános mentességet a nyugdíjszabály alól - írja a Népszava. A lap hétfői száma a Medical Online-ra hivatkozva ismerteti: a korhatárt elért közalkalmazottak személyre szabott kormánydöntéssel mentesülhetnek a kényszernyugdíjszabály alól. A szombaton megjelent és már életbe is lépett kormányrendelet szerint, „ha azt a munkáltató különösen fontos érdeke vagy a költségvetési szerv alaptevékenysége indokolja, a munkáltatói jogok gyakorlója a kormány véleményének kikérését követően dönthet" másképp. A kormányrendelet általánosságban nem mentesíti az olyan válságágazatokat sem, mint az egészségügy, és egyelőre nem szól a kabinetnek arról a tervéről sem, hogy a közszférában a nyugdíjon túl dolgozók bért vagy nyugdíjat kaphatnak a jövőben.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Szerintem a 70 ezer feletti nyugdíjasok ne dolgozzanak! Tényleg csak indokolt esetben. Ne vegyék el a munkahelyeket a fiatalok elől,így is magas a nyugdíjkorhatár.
Felborul a rend (a viszonylagos is)
Darthon1
@gabrella: Kedves Gabriella Önből szimplán az irigység beszél. A nyugdíj a befizetett járulék után járó juttatás. A nyugdíj utáni munka esetén a dolgozó fizeti a járulékot a keresete után. Tehát saját jogán dolgozik és senki elől nem veszi el a munkát. A rendszerváltoztatás utáni idők tömeges gyár és termelő üzem eladás az ami miatt nincs munka. A 70 ezer felett ne adjunk nekik, pedig aljasság. Én bányában dolgoztam, a kisegítő személyzet, akik nem szállt le a bányába és nem tette kockára az egészségét és az életét, majdnem annyi nyugdíjat kap mint én. Pont az ilyen kapjon az is aki nem dolgozott logika alapján. Plusz a keveset kapóknak többet emelünk, igazságtalan logikája alapján. Az aki kávéfőző és ruha kiadó volt a jó meleg raktárban és kevesebbet keresett, annak a saját döntése alapján kevesebb a nyugdíja. Most pedig sír. Az Önhöz hasonló gondolkodású emberek nagyon szívesen kacsintgatnak a szomszéd füvére, mert az valahogy mindig zöldebb. Csak a fűnyírásra nem fordítanak elég figyelmet. Én liberális gondolkodású ember vagyok, nem kell megszakadni senkinek a munkában, de , ha éhen hal, akkor sem kell odajönni a másik tányérjához, hogy nem dolgoztam éhen halok, adjatok. Nem , nyugodtan lehet a következményeket is viselni. Az Őn által képviselt logika azt diktálná, hogy aki többet kap, az hazaáruló, vegyük el tőle. Tudom, hogy nem ezt írta, de nem sok választja el tőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.