A kormányfő álláspontja változatlan a kötelező nyugdíjazás ügyében. Orbán Viktor sajtófőnöke az LMP-s Szilágyi László nyílt levelére reagált. A miniszterelnök sajtófőnöke ezzel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta, továbbra is az Idősügyi Tanács december 18-i ülésén tett kormányfői nyilatkozat az irányadó az ügyben. Orbán Viktor akkor azt mondta – idézte Havasi Bertalan –, hogy egyedi, miniszterelnöki engedéllyel a nyugdíjkorhatár elérése után is maradhatnak a közszférában azok a munkavállalók, akiknek a szakmájában, mint például az orvosoknál, utánpótlásgondok vannak. A kettős juttatást, vagyis a nyugdíj és a munkabér egyidejű folyósítását nekik is megtiltják, de a fizetésüket olyan szintre emelik, hogy ne keressenek kevesebbet, mint amikor két forrásból volt jövedelmük, mert „így fair” – fogalmazott akkor a kormányfő.

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: SwordFish
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SwordFish
Akik nyalnak Orbánnak, azok maradhatnak, mindenki más repülni fog. Tehát csak
a csókosok, a pártnyaloncok? :-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@QQCSI: Olvasd el a bevezető utolsó 2 sorát! Orbán mondta nem én! :-)
QQCSI
@miazavalami: Azt látom, hogy van pénz minden ß@rra:
propeller.hu/itthon/2587242-szasz-jeno-nemzetstratega#v694818
de ez még nem jelenti azt, hogy a nyugdíjas orvosoknak is jut...:(
miazavalami
@QQCSI: talán azért mert a nyugdíjas orvosok nem idióták!
QQCSI
@miazavalami: Sajnos, nem rémálom, ami most jön, hanem reális valóság. Azok a szakmák, amelyekben nem gyakori a paraszolvencia, már most is kénytelen nyugdíjasokat alkalmazni, mert a fiatalok eléggé érthetően külföldre mennek, mert ott a hálapénz nélkül is lényegesen jobban megélnek. Ha pl.az sztk alapon működő onkológusok, tüdőgyógyászok kiesnek, mi lesz itt? Jellemző már most is, hogy agy mammográfiai vizsgálatra 1/2 év lehet a várakozási idő. Nos, ez épp elég ahhoz, hogy áttét képződjék, oszt'jónapot!
miazavalami
@QQCSI: Legalább nem kell drága pénzen kezelni a beteget, mert meghal. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.