A barikad.hu információi szerint átfogó rendvédelmi koncepcióval áll elő a Jobbik, melynek néhány elemét jövő héten ismerteti a párt. Úgy tudjuk a cigánybűnözés visszaszorítására kidolgozott program nemcsak a közrendet, hanem a szociális kérdéseket is érinti. A Jobbik azt várja a koncepciótól, valamint annak jövő héten ismertetendő elemeitől, hogy komoly elrettentő ereje lesz a potenciális bűnözők számára. A koncepció hosszú távra szól, melyet a párt az Országgyűlés elé is beterjeszt. A közbiztonsági statisztikák igen rosszul alakultak az Újévben, a 2013-as esztendő első három napján, több komoly késeléses bűncselekményt követtek el. Életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a 17 éves debreceni fiút, akit csütörtök hajnalban késeltek meg Debrecenben. A késelés a Piac utcán történt, miután a fiatalember egy közeli szórakozóhelyről távozott. Az életveszélyesen megsérült áldozat egy pizzériába támolygott be, ott próbálták ellátni a sebeit, és onnan hívták a mentőket. A...

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Újév hajnalán egy szigethalmi szórakozóhelyen tömegverekedés tört ki, melynek során a balhét kezdő cigányok két sportolót megkéseltek. Az egyik elkövetőt még akkor hajnalban elfogták, a másik továbbra is feltehetően rejtőzködik a hatóságok elől.

Csütörtökön egy 16 éves cigány származású fiú késelt meg egy 78 éves férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A szolnoki fiatalember üzletet akart kötni mezőtúri áldozatával, de miután nem tudtak megegyezni, a fiatal késsel támadt az idős emberre, majd elfutott. A tettest a rendőrség elfogta.

Az esetről a sértett felesége tett bejelentést szerdán. A nyomozók néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

A sértettet nyakán vágott sérüléssel, súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A rendőrök a fiatalkorú késelőt emberölés kísérletének megalapozott gyanújával őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását."
Pilóta
"Késsel rabolt ki otthonában egy 92 éves férfit Somogyszentpálon két fiú, a rendőrség őrizetbe vette őket. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közleményében az olvasható: a sértett beszámolója szerint a 14 és 15 éves tettes szerdán este jutott be az otthonába egy korábban ellopott kulccsal. Késsel fenyegetve arra kényszerítették, hogy adjon át 25 ezer forintot. Ezután átkutatták a házát, és több használati tárgyát is elvitték, de sérülést nem okoztak. A 92 éves férfi az ijedtség miatt csak egy nappal később tett feljelentést. A rendőrség közölte, hogy felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt indított nyomozást, a két fiút előállították. A fiatalok beismerő vallomást tettek, ezután őrizetbe vették őket. Somogyszentpál egy kis község a Marcali térségben, összesen 760 lakossal, közülük 360 cigány."
Pilóta
"Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a párt egy minden eddiginél radikálisabb rendvédelmi koncepciót fog kidolgozni. Ennek részeként létrehoznának egy rendőrségen belül működő speciális rendőri egységet, amely a cigánybűnözésre lenne specializálódva épp úgy, mint ahogy a kábítószereket is külön egységek kezelik.

A szigethalmi késelés miatt a Jobbik egy tüntetést is szervezni fog a cigányterror ellen, ennek részletei azonban még kidolgozás alatt állnak – árulta el a képviselő."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.