Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról készített előterjesztést a kormánynak az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tervezet szerint a testület működésének célja a kormány döntéseinek előkészítése, a társadalmi felzárkózási és cigányügyi politika végrehajtásának összehangolása, végrehajtásának figyelemmel kísérése. A tervezet szerint tanács elnöke a miniszterelnök, társelnöke az ORÖ vezetője, többi tagja pedig az emberi erőforrások minisztere, a belügyminiszter, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár lenne. A tanács szükség szerint, de legalább negyedévente ülésezne, de rendkívüli ülés összehívását bármely tag kezdeményezhetné a dokumentum szerint.

Forrás: fidesz.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
Komolyan mondom, ezek direkt provokálnak minket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
@Mobil123: A Kádár rendszerben a cigányok döntő része dolgozott.akkoriban egy nagy gyárban szalagon dolgoztam,és megbecsűlt szakmunkások voltak,valahogy akkoriban nem éreztük a társadalmi,netán faji különbségeket,mert együtt melóztunk,fociztunk.
keresztapa
@vukkocska: A befogadással nincs baj, de az elvárásokkal annál több. Mivel a területek elfoglalása a népek vándorlásával, igazság tartalmukat elvesztették, mert lettek a legyőzők
akik a területet elfoglalva a legyőzöttektől, alakították ki a saját életszükségleteiket, saját maguk munkájával. Befogadók lettek azokkal szembe akik elfogadták, szokásaikat, alkalmazkodtak hozzájuk, de nem fordultak ellenséges szándékkal, gyalázkodásokkal, a befogadókkal szemben. Mi a mai helyzet valósága! A befogadottak egy része alkalmazkodni tudott a többséghez, munkából élnek, tartják el családjukat,
ezek akartak,és tudtak alkalmazkodni az elvárásokhoz, de ezek is elítélik azokat akik
nem munkából, hanem ügyeskedésből, tolvajlásból, segélyből élősködnek a társadalom nyakán, mert nekik a munka az nem kóser, mivel munka nélkül is, segélyből, tud élni úgy, mint a munkából élő, ha nem sokkal jobban, ezért képesek szakosodni, lopásokra bűnözői tevékenységre, esetenként gyilkosságra, lassan már a harmadik generáció nő fel segélyen, akik elérték azt, hogy falun, de a városnak egyes részeiben, az emberek rettegnek a bűnözők tetteitől. Ezt a magatartást várta a befogadó a befogadott etnikumtól? @vukkocska: Az is igaz, hogy minden hol a világon sok helyen befogadták őket, ahol nem segélyből, tolvajlásból élnek, hanem a munkából, és ha a társadalom ellen bűnt követnek el, akkor ott büntetést kapnak, és nem felmentést a bűn elkövetésekor, és az országok kormányai a többségi társadalmat VÉDIK és nem a bűnözőket. Ott a jogvédők a bizonyított bűnözőket bűnösként ítélik, és a jogokat a bűn elkövetőknek, a büntetés letöltése után sem vonják vizsgálat alá, nem hogy előtte!
mássalhangzó
@vukkocska: Látod, a kérdésedre magad adod a választ! Igen van az a pénz! Ennyit a becsületről, ami kezd úgy tűnni, hogy csak a szegényebb népréteg sajátja. A Bayer cikk kapcsán, kormány oldalról,-a Bayert védők, lényeg maszatolók( Szenátor asszony, kommunikációs igazgató, stb.)- ellenében, egyetlen normális reakció, és megszólalás volt, jelesen Navracsics úr szájából! Farkas Flórián meg sem mer szólalni! Pedig azt várná az ember, hogy azonnal hangot ad felháborodásának, de nem! Orbán úr barátját, Bayer Zsoltot, míg ellenkező utasítás nincs, foggal körömmel védeni kell, mert ha nem, veszélybe kerül a saját pozíciójuk! No, meg a kényelmes megélhetés! Farkas Flóriánnak ez sokkal fontosabb, mint az őt delegálok érdekvédelme! Az, hogy a Magyar kormányt képviselő politikai "elit", a közéjük tartozó, békemenet élén haladó, alapító tag publicista Bayer Zsolt rasszista felhangot megütő írása nyomán, a hallgatást választja, immár egy teljes hete, méltán vált ki elégedetlenséget az emberekből!
Mobil123
@kamazuka: Ha elolvasod mégegyszer amit írtam, akkor láthatod, hogy nem azt írtam, hogy nem dolgoztak a Kádár rendszerben. De így is nagyon sokan ennek ellenére jöttek be a tanácsra segélyért, persze a legtöbbször az asszonyok akkik cirkuszoltak. ( amikor én szakmunkástanuló voltam az anyaghányad felelősöm is cigány származású volt, és kiváló szakember, de ez a '80-as években volt!) Akkoriban valóban nem volt ilyen óriási különbség, de a mai életvitelük (és az elmúlt évektizedeké) tette azzá ami van. Persze ez a mindenkori hatalom és az őket vezető cigányvezetők felelősége, de ők is tehetnek róla.
vukkocska
@Mobil123: Akkor volt közveszélyes munkakerülés szabálysértése és vétsége (büncselekmény). Kötelező volt dolgozni mindenkinek. Nem is emlékszem, hogy volt akkor segély. Családi pótlék, az igen.
Mobil123
@vukkocska: Volt. Feljebb írtunk róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok