Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról készített előterjesztést a kormánynak az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tervezet szerint a testület működésének célja a kormány döntéseinek előkészítése, a társadalmi felzárkózási és cigányügyi politika végrehajtásának összehangolása, végrehajtásának figyelemmel kísérése. A tervezet szerint tanács elnöke a miniszterelnök, társelnöke az ORÖ vezetője, többi tagja pedig az emberi erőforrások minisztere, a belügyminiszter, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár lenne. A tanács szükség szerint, de legalább negyedévente ülésezne, de rendkívüli ülés összehívását bármely tag kezdeményezhetné a dokumentum szerint.

Forrás: fidesz.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
Komolyan mondom, ezek direkt provokálnak minket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nakimaga
Pénzt is bízzon rájuk a kormány,mert nem lesz rosszabban kezelve !:)
mássalhangzó
Nagyon helyes! Vezetőjének pedig nevezzék ki Orbán úr barátját, Bayer Zsoltot! Alelnöknek meg Farkas Flórián urat. Ők egyébként is kebelbarátok! Mi, meg már tudjuk, mit is kell gondolnunk...
kerék
Komolyan mondom, ezek direkt provokálnak minket.
vukkocska
@mássalhangzó: Tudod, csak azt nem értem, hol a francba van Farkas Flórián akkor, amikor Bayer Zsolt írja a baromságait. Nem hallottam tőle semmiféle tiltakozást. Szép vezetője van a cigány önkormányzatnak. Igaz, az életében nem kapna annyi pénzt, mint amennyit kap a Parlamentben.
noboza
Magyarügyi FelzárkoztatóTanács létrehozását kellene létrehozni
Mobil123
@noboza: Na ezt nem fogjuk megérni. Sajna:-((
Mobil123
@noboza: Minden választások előtt elő veszik a cigányügyet, és ez minden politikai hatalomra igaz.
noboza
@Mobil123: Ez nekik abszolult nem kerűl semmibe,az államnak 1000 milliárdba, amit mi fizetünk meg, pártállástól, kortól ,nemtől, függetlenül.
Mobil123
@noboza: Sajnos ez így van, és ez már elkezdődőt a Kádár rendszerben (mármint a támogatásuk!). És még meddig kell ezt fizetnünk!!
Mobil123
@Horizont: Segélyek, kedvezményes hitel.
noboza
@Mobil123: Mindörökké.Amig tényezők lesznek a politikában, nekünk kuss van.Csak a mi génjeink nem engedi azt az életet,amit a cigányok élnek.Pedig lehet, hogy nagyobb becsületünk lenne odafönnt.
Pilóta
"A tervezet szerint a testület működésének célja a kormány döntéseinek előkészítése, a társadalmi felzárkózási és cigányügyi politika végrehajtásának összehangolása, végrehajtásának figyelemmel kísérése."
--- Szakállas téma!
KöBüKi
@Horizont: Ha csak 1200 milliárd forintunk bánná: - ISTENEM DE SZÉP IS LENNE.!
Ez a szám több mint a 10 - szerese a 23 év alatt.!
noboza
@KöBüKi:Elhiszed,vagy sem életem eddigi szakaszában jónéhány purdét felneveltem ,pedig nem én csinátam őket.
Mobil123
@Horizont: Ne haragudj, de csak részben van igazad. Valóban kellet dolgozniuk, és vóaz is igaz, hoigy volt hol ( pl.állami építőipari vállalatok), de sok segélyes papírt töltötem ki annak idején nekik. Mindig azzal jöttek, hogy a gyereknek kell az meg az.. ( 2 évig dolgoztam tanácson!)
KöBüKi
@Horizont: Rosszul olvastad.!!!Hát a rengeteg segély,tüzelő támogatás csp a purdék után.!Ha megnézzük hogy mennyit vesznek ki a cigányok a büdzséből és mennyit fizetnek be???Borzalmas az egyenleg.!!
Mobil123
@Horizont: De azért abban az időben az is sok volt. (1986-88 évről beszélek) És akkor is ugyanazzal a stílussal rontottak be a tanácsra. Fenyegetőztek - hogy ha nem ádsz segíly akkor megyek a megyére: Még visszaemlékezni is rémálom.
keresztapa
@vukkocska: @Horizont: Megnyugtatásul." A magyar nép soha nem hívta be Magyarországra a cigányokat. Soha nem volt szándékába tervszerűen letelepíteni.
A cigányság magától jött erre a vidékre. önszántából kéredzkedett be a magyarság közé.
A cigány népséget a magyarság jó szándékkal befogadta, azzal, hogy a nemzetbe
beintegrálódva a magyar társadalom hasznos, építő, értéket teremtő tagjává váljanak.
A magyarság soha nem vállalta, hogy a cigányságot eltartja. Ezt alátámasztandó semmiféle történelmi forrás nem áll rendelkezésre. A magyarság azt sem vállalta, hogy olyan egykoron jó szándékkal befogadott ETNIKUMOKAT meg tűr, eltűr maga mellett, akik miután befogadást nyertek - akár több generáció elmúltával is - ellenségesen, gyűlölködve fognak viszonyulni egykori befogadóikhoz a magyarsághoz." Nos a fajvédők figyelmében a valóságot néha be kell táplálni, mert fizetésük ellenére, tudatuk nem a valóságot van szolgálni.
miazavalami
@keresztapa: Tudja egyáltalán valaki mennyi cigány él az országban?
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: 15-20% között. Mármint az összlakosságnak ennyi %-a cigány.
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Hűha!! De ezek ha így szaporodnak akkor nemsokára mi leszünk a kisebbség!
keresztapa
@miazavalami: 2009 - es adat cigánynak valló személyek száma 74317- fő de ez korántsem megbízható mert nem minden cigány élt a bevallásával, letagadván azt.
miazavalami
@keresztapa: Akkor nagyjából annyi amit Rézüst mondott. Mármint ha letagadják.
gabrella
@Pálinkafőző Rézüst: Több az, már 35 -40 % körül van, csak akik már fehér bőrűek nem vallják magukat cigánynak.
A szoc.-ban aki felejteni akarta a származását, sok mindent megadott érte, hogy magyarral házasodjon.
De én is sok olyat ismerek,akinek az anyja még echte fekete, de már a leszármazottak normális életet élnek és valószínű sértődnének ha felemlegetné nekik valaki.
kukac50
Munkahelyet teremtsenek Nekik,Nekünk, Magyarokkal együtt kell dolgoztatni Őket,Ez a felzárkóztatás legbölcsebb,legolcsóbb legelfogadhatóbb, ami biztos hatásosabb,mint a 2010 óta történt intézkedések voltak.
Ne segélyt, munkát elfogadható munkabért kapjanak.A pénzt amit rá szántak valami KFT tanulmány írt érte,és ezzel meg történt a felzárkóztatás papíron.

Régen dolgoztam cigányokkal cégnél,becsülettel jártak dolgozni,rendesen ellátták a munkájukat,olyan bért kaptak ami az adott munka bére volt.

Látszott rajtuk a származásuk de tiszták rendesek voltak.
vukkocska
@keresztapa: Romák mindenhol vannak a világban, bármerre mész. Őket is "befogadták"? A magyarokat ki fogadta be? Mentek foglaltak, és éppen véletlenül ide, ahol most vagyunk, igaz, kicsit nagyobb területen.
kamazuka
@Mobil123: A Kádár rendszerben a cigányok döntő része dolgozott.akkoriban egy nagy gyárban szalagon dolgoztam,és megbecsűlt szakmunkások voltak,valahogy akkoriban nem éreztük a társadalmi,netán faji különbségeket,mert együtt melóztunk,fociztunk.
keresztapa
@vukkocska: A befogadással nincs baj, de az elvárásokkal annál több. Mivel a területek elfoglalása a népek vándorlásával, igazság tartalmukat elvesztették, mert lettek a legyőzők
akik a területet elfoglalva a legyőzöttektől, alakították ki a saját életszükségleteiket, saját maguk munkájával. Befogadók lettek azokkal szembe akik elfogadták, szokásaikat, alkalmazkodtak hozzájuk, de nem fordultak ellenséges szándékkal, gyalázkodásokkal, a befogadókkal szemben. Mi a mai helyzet valósága! A befogadottak egy része alkalmazkodni tudott a többséghez, munkából élnek, tartják el családjukat,
ezek akartak,és tudtak alkalmazkodni az elvárásokhoz, de ezek is elítélik azokat akik
nem munkából, hanem ügyeskedésből, tolvajlásból, segélyből élősködnek a társadalom nyakán, mert nekik a munka az nem kóser, mivel munka nélkül is, segélyből, tud élni úgy, mint a munkából élő, ha nem sokkal jobban, ezért képesek szakosodni, lopásokra bűnözői tevékenységre, esetenként gyilkosságra, lassan már a harmadik generáció nő fel segélyen, akik elérték azt, hogy falun, de a városnak egyes részeiben, az emberek rettegnek a bűnözők tetteitől. Ezt a magatartást várta a befogadó a befogadott etnikumtól? @vukkocska: Az is igaz, hogy minden hol a világon sok helyen befogadták őket, ahol nem segélyből, tolvajlásból élnek, hanem a munkából, és ha a társadalom ellen bűnt követnek el, akkor ott büntetést kapnak, és nem felmentést a bűn elkövetésekor, és az országok kormányai a többségi társadalmat VÉDIK és nem a bűnözőket. Ott a jogvédők a bizonyított bűnözőket bűnösként ítélik, és a jogokat a bűn elkövetőknek, a büntetés letöltése után sem vonják vizsgálat alá, nem hogy előtte!
mássalhangzó
@vukkocska: Látod, a kérdésedre magad adod a választ! Igen van az a pénz! Ennyit a becsületről, ami kezd úgy tűnni, hogy csak a szegényebb népréteg sajátja. A Bayer cikk kapcsán, kormány oldalról,-a Bayert védők, lényeg maszatolók( Szenátor asszony, kommunikációs igazgató, stb.)- ellenében, egyetlen normális reakció, és megszólalás volt, jelesen Navracsics úr szájából! Farkas Flórián meg sem mer szólalni! Pedig azt várná az ember, hogy azonnal hangot ad felháborodásának, de nem! Orbán úr barátját, Bayer Zsoltot, míg ellenkező utasítás nincs, foggal körömmel védeni kell, mert ha nem, veszélybe kerül a saját pozíciójuk! No, meg a kényelmes megélhetés! Farkas Flóriánnak ez sokkal fontosabb, mint az őt delegálok érdekvédelme! Az, hogy a Magyar kormányt képviselő politikai "elit", a közéjük tartozó, békemenet élén haladó, alapító tag publicista Bayer Zsolt rasszista felhangot megütő írása nyomán, a hallgatást választja, immár egy teljes hete, méltán vált ki elégedetlenséget az emberekből!
Mobil123
@kamazuka: Ha elolvasod mégegyszer amit írtam, akkor láthatod, hogy nem azt írtam, hogy nem dolgoztak a Kádár rendszerben. De így is nagyon sokan ennek ellenére jöttek be a tanácsra segélyért, persze a legtöbbször az asszonyok akkik cirkuszoltak. ( amikor én szakmunkástanuló voltam az anyaghányad felelősöm is cigány származású volt, és kiváló szakember, de ez a '80-as években volt!) Akkoriban valóban nem volt ilyen óriási különbség, de a mai életvitelük (és az elmúlt évektizedeké) tette azzá ami van. Persze ez a mindenkori hatalom és az őket vezető cigányvezetők felelősége, de ők is tehetnek róla.
vukkocska
@Mobil123: Akkor volt közveszélyes munkakerülés szabálysértése és vétsége (büncselekmény). Kötelező volt dolgozni mindenkinek. Nem is emlékszem, hogy volt akkor segély. Családi pótlék, az igen.
Mobil123
@vukkocska: Volt. Feljebb írtunk róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.