42 ezer magyar katona esett el a Don-kanyarban a 70 évvel ezelőtt megindult szovjet támadásban. Erre az eseményre, vagyis a 2. Magyar Hadsereg tragédiájára emlékeztek szombaton több helyen is az országban. Pákozdon a doni áttörés túlélői, a Magyar Honvédség vezetői és a kultúráért felelős államtitkár együtt vettek részt az eddigi katonai emlékpark Nemzeti Emlékhellyé nyilvánításán.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: dubitus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
A don-kanyari tragédiát összemosni Moháccsal, enyhén szólva ostobaság!
.
Mohácsnál a magyarok a Hazát védték a támadók ellen, a Don-kanyarban bizony mi voltunk a támadók és a szovjetek vívták Honvédő Háborújukat!
Persze, az ott - papírtalpú bakancsban, téli ruha nélkül - harcoló bakák lehetnek hősök, még akkor is, ha az országot vezető politikai "elit" az én szememben hazaáruló!
mariaberta
"Horthy Miklós katonája vagyok" énekelték szegény bakák, és elküldték őket a Don-kanyarba, minden felszerelés és megfelelő öltözék nélkül.
A veszteség, a vereség kódolt volt.
De ha már így történt és ott méltó módon emléket állítottak az elesetteknek, és ezt a magyarok természetesnek tartják, miért nem természetes, hogy az itt elesett orosz katonák emlékművét megtiszteljék ugyan úgy, mint ahogy azt elvárják az oroszoktól?
tűzróka1939
@mariaberta: A tisztelet fordítva nem működik . Parancsra mentek a katonák 1 értelmetlen háborúba . ha nem teszik akkor a sajátjai lőtték volna agyon . Parancsmegtagadásért ! Igen,megérdemlik az emlékművet mind a magyar mind az orosz katonák .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.