Akik maguk finanszírozzák a képzést, hamar el tudnak helyezkedni és vissza tudják fizetni a költségét - mondta Balog Zoltán. Balog Zoltán az M1 A Lényeg című műsorában kijelentette: nincs keretszám a felsőoktatásban. Mint mondta, ezt kormányhatározat rögzíti, amely a kormányra nézve kötelező erejű döntést jelent. Úgy fogalmazott: „felülről” nyitják ki azok számát, akik bejuthatnak a felsőoktatásba. Az egyetlen feltétel, hogy feleljenek meg a pontszámok azon minőségi kritériumainak, amelyeket az egyetem az adott szakon támaszt a felvételizőkkel szemben.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
"Nem engedünk a hallgatói szerződésből" Bízom benne, hogy a diákoknak is ez az álláspontjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pisti271
@Manno István: ma, 17:15
Továbbra is kérdés, akkor a vállalkozások miért vannak sújtva progresszív adóval?
Mert ez nem igazságosság kérdése, hanem gazdaságpolitika.
A szocializmust építve gyökeresen más volt az adórendszer. A vállalatokat adóztatták, a dolgozót nem. Így kialakultak jövedelmi viszonyok, nyilván az igazgató többszörösét kereste a segédmunkásnak. Az szja bevezetésével ezeket a jövedelmeket bruttósították. A magas jövedelműeknek nem azért lett több a fizetése, mert többet tett le az asztalra, azt már a nettó tükrözte, hanem azért, mert a progresszív adó elviszi. Most nem kell értekezni az adórendszerekről, tény, hogy azt vezették be és világban jelenleg is ez az általánosan elfogadott. Ennek az ellenkezőjét (nettósítás) nem hajtották végre, vagyis a jelenlegi magas jövedelmek érdemtelenül élvezik az egykulcs előnyét, ajándékba kapták azt az 5-600 milliárdot, ami ezzel az adóbevételekből kiesett. Hangsúlyozom, nem azért, mert többet tettek érte, azt már az előző nettó jövedelmeik tükrözték.
kkalman
"...akik maguk finanszírozzák a képzést, hamar el tudnak helyezkedni és vissza tudják fizetni a költségét."
Miért is tudnak hamar elhelyezkedni, akik maguk fizetik a képzésüket?
Lehet a homlokukra van tetoválva, hogy én fizettem a tanulásért. A munkára a nem létező munkahelyeken annyi az esélyük, mint a nem fizetőknek, azaz semmi.
Akkor miről beszél ez a szentfazék?
Pisti271
A múlt héten még azt nyomták, hogy vegyél fel hitelt, majd a munkáltatód visszafizeti, ha végeztél és munkába állsz. Két hét távlatában sem lehet nekik hinni, nem őt évre előre.
erzsi101
Jó lenne, ha megtartaná szavát Balogh úr,és nem Orbántól várná hogy kimossa ,ezért miniszter nem??Ha nem tudja a megoldást mondjon le-már rég le kellene cserélni egy pár minisztert!!!
nagypapa
A hallgatók sem engednek a feudális röghöz kötés eltörléséből..Nos,akkor mit hazudott Orbán,amikor azt állította,hogy a 6 pontból ötben megegyeztek,hiszen azokban sem született egyetértés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.