A Budapesti Rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján az úgynevezett itatós rablások, illetve az "öregezés" veszélyeire hívták fel a figyelmet. Az elmúlt években többféle bűncselekménytípus is elterjedt, különösen jellemző a cigányokra a csicskatartás, uzsorázás, boltocskázás és a rablógyilkosságok elkövetése. Itatás Az itatás annyit takar, hogy a gyanútlan italozó, szórakozó fiatalok italába Dormicumot kevernek, ami egy vény nélkül kapható nyugtató. Alkoholos italba keverve eszméletvesztést, de minimum hányást és légzési zavarokat okoz. Hasonlóan a “ginához”, a kiütött, védekezésképtelen fiatalokat ezek után kirabolják.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pilóta
"Öregezés

Szilák Tihamér, az életvédelmi osztály nyomozója egy másik típusú bűncselekmény veszélyeire hívta fel a figyelmet. Tájékoztatása szerint a tolvajnyelvben új fogalomként jelent meg az "öregezés", vagyis az, hogy egy idős férfi bizalmába férkőzik egy nő, szexuális együttlét ígéretével bekéredzkedik a lakásába, látszólag gondoskodó magatartást tanúsít, majd ezzel visszaél. Példaként említette a tavaly októberben történt esetet, amelynek során egy nő egy újlipótvárosi 82 éves honvéd alezredes bizalmába férkőzött, pénzt kéregetett bevásárlásra és egyéb kiadásokra, majd amikor ezt kevésnek találta, akkor lopott, illetve erőszakot alkalmazott - ismertette Szilák Tihamér. A nő rávette az élettársát, hogy menjen el az idős áldozat lakására, üsse le, majd azt tervezték, hogy együtt kifosztják a lakást. Az élettárs egy kalapáccsal el is ment a férfihez, ütlegelni kezdte, ám ő még segítségért tudott kiáltani és a szomszéd megzavarta a támadót."
Pilóta
"Csicskáztatás

A modern rabszolgatartás elterjedt gyakorlat. Sok esetben cigány családok hajléktalanokat, illetve idős embereket tartanak fogva, azáltal, hogy elveszik a papírjaikat, illetve a nyugdíjukat, dolgoztatják őket és rendkívül sivár lakókörnyezetet biztosítanak számukra.

Több embert tartott rabszolgasorban egy család Kaposváron. A rendőrök egy éve nyomoztak az ügyben, kedd hajnalban kommandósok csaptak le a háromfős rokonságra."
Pilóta
"Uzsorázás

Rendkívül divatos, igen elterjedt bűnelkövetési forma, melynek élén helyi cigányvezetők állnak. A nehéz sorsú embereknek – magyaroknak, cigányoknak egyaránt – 100-150 százalékos kamatra adnak kölcsönt, amit az adós képtelen vissza fizetni, így elképesztő összegeket zsebelnek be az adósok kárára. Az uzsorázás vége gyakran a teljes fizetésképtelenség, ami miatt más, súlyos bűncselekményeket követnek el, áldozataik családtagjait prostitúcióra kényszerítik, súlyosan bántalmazzák, vagy csicskáztatják, rabszolgaként bánnak velük. Ezek a jelenségek ma tömegével fordulnak elő Magyarországon."
Pilóta
"Boltocskázás

Új, de legalább annyira súlyos bűnözési forma, mint az uzsorázás és sokkal nehezebb a tettenérés. Szintén cigány vezetők a települések határán, vagy a cigánysoron vegyesbolt szerű üzlethelységeket nyitnak, ahol sokszor 4-500 százalékos felárral adják el a cigányoknak az alapvető élelmiszereket is. A folyamat vége ugyanaz, mint az uzsoránál: teljes kiszolgáltatottság, hihetetlen bevétel az elkövetők zsebében, és természetesen erőszak."
Pilóta
"Rablógyilkosságok

Lassan két évtizednyi múltra tekint vissza és az elkövetések száma évről-évre növekszik. Idős, zömmel egyedülélő magyar emberek kárára követik el, tipikus jegyeket visel magán a bűnelkövetési forma: kegyetlen, halállal végződő támadás, elképesztő dúlás az áldozat lakásában, a megszerzett érték általában csekély és az elkövetők gyakran többen vannak. Még az is többször előfordul, hogy az idős, megfélemlített asszonyokat megerőszakolják, csak azután gyilkolják meg őket. A támadók sokszor fiatalkorúak.

Ózdon néhány héttel ezelőtt két fiatal cigány megtámadott egy idős testvérpárt, akik közül egyikük szörnyethalt miután csontjait összetörték és a koponyája szétnyílt. A másik idős bácsi életveszélyes állapotban van."
csa-csa
"különösen jellemző a cigányokra a csicskatartás, uzsorázás, boltocskázás és a rablógyilkosságok elkövetése. "

és még mondják hogy nincs cigány bűnözés!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.