A Budapesti Rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján az úgynevezett itatós rablások, illetve az "öregezés" veszélyeire hívták fel a figyelmet. Az elmúlt években többféle bűncselekménytípus is elterjedt, különösen jellemző a cigányokra a csicskatartás, uzsorázás, boltocskázás és a rablógyilkosságok elkövetése. Itatás Az itatás annyit takar, hogy a gyanútlan italozó, szórakozó fiatalok italába Dormicumot kevernek, ami egy vény nélkül kapható nyugtató. Alkoholos italba keverve eszméletvesztést, de minimum hányást és légzési zavarokat okoz. Hasonlóan a “ginához”, a kiütött, védekezésképtelen fiatalokat ezek után kirabolják.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
"Csicskáztatás

A modern rabszolgatartás elterjedt gyakorlat. Sok esetben cigány családok hajléktalanokat, illetve idős embereket tartanak fogva, azáltal, hogy elveszik a papírjaikat, illetve a nyugdíjukat, dolgoztatják őket és rendkívül sivár lakókörnyezetet biztosítanak számukra.

Több embert tartott rabszolgasorban egy család Kaposváron. A rendőrök egy éve nyomoztak az ügyben, kedd hajnalban kommandósok csaptak le a háromfős rokonságra."
Pilóta
"Uzsorázás

Rendkívül divatos, igen elterjedt bűnelkövetési forma, melynek élén helyi cigányvezetők állnak. A nehéz sorsú embereknek – magyaroknak, cigányoknak egyaránt – 100-150 százalékos kamatra adnak kölcsönt, amit az adós képtelen vissza fizetni, így elképesztő összegeket zsebelnek be az adósok kárára. Az uzsorázás vége gyakran a teljes fizetésképtelenség, ami miatt más, súlyos bűncselekményeket követnek el, áldozataik családtagjait prostitúcióra kényszerítik, súlyosan bántalmazzák, vagy csicskáztatják, rabszolgaként bánnak velük. Ezek a jelenségek ma tömegével fordulnak elő Magyarországon."
Pilóta
"Boltocskázás

Új, de legalább annyira súlyos bűnözési forma, mint az uzsorázás és sokkal nehezebb a tettenérés. Szintén cigány vezetők a települések határán, vagy a cigánysoron vegyesbolt szerű üzlethelységeket nyitnak, ahol sokszor 4-500 százalékos felárral adják el a cigányoknak az alapvető élelmiszereket is. A folyamat vége ugyanaz, mint az uzsoránál: teljes kiszolgáltatottság, hihetetlen bevétel az elkövetők zsebében, és természetesen erőszak."
Pilóta
"Rablógyilkosságok

Lassan két évtizednyi múltra tekint vissza és az elkövetések száma évről-évre növekszik. Idős, zömmel egyedülélő magyar emberek kárára követik el, tipikus jegyeket visel magán a bűnelkövetési forma: kegyetlen, halállal végződő támadás, elképesztő dúlás az áldozat lakásában, a megszerzett érték általában csekély és az elkövetők gyakran többen vannak. Még az is többször előfordul, hogy az idős, megfélemlített asszonyokat megerőszakolják, csak azután gyilkolják meg őket. A támadók sokszor fiatalkorúak.

Ózdon néhány héttel ezelőtt két fiatal cigány megtámadott egy idős testvérpárt, akik közül egyikük szörnyethalt miután csontjait összetörték és a koponyája szétnyílt. A másik idős bácsi életveszélyes állapotban van."
csa-csa
"különösen jellemző a cigányokra a csicskatartás, uzsorázás, boltocskázás és a rablógyilkosságok elkövetése. "

és még mondják hogy nincs cigány bűnözés!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.