A paksi atomerőmű felújítása, illetve bővítése, a beruházásban való orosz részvétel lesz a vezértémája Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor január 31-én esedékes moszkvai tárgyalásának. A paksi beruházásban való részvétel Moszkvának is fontos külgazdasági-stratégiai kérdés, ám ha a magyar miniszterelnök sikeres tárgyalást akar folytatni Moszkvában, az oroszok számára is elfogadható hitelkonstrukciós ajánlattal kell előállnia. Az oroszok, úgy tűnik, hajlandók lennének akár egymilliárd eurós hitelt folyósítani a beruházás számára, ha garanciákat kapnak a pénzük megtérülésére. A garanciához Orbán szava kevés lesz. Vagy egy hiteles, nemzetközi bank garanciáit fogadja csak el a Kreml, vagy tulajdonrészt követel a paksi atomerőműben. (Esetleg átmenetileg, a hitel törlesztésének idejére.) Moszkva késznek mutatkozhat szabad felhasználású hitelt is adni Orbánéknak, ám azt Pakstól szigorúan elválasztva, piaci feltételek mellett nyújtaná.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"A garanciához Orbán szava kevés lesz"...az biztos :)
marlin
"Paks ügye már a 2010 novemberi Putyin–Orbán-találkozónak is égető témája volt, de a magyar miniszterelnök akkor olyan kéréssel állt elő, amit Putyin – még miniszterelnökként – lesöpört az asztalról. A budapesti ajánlat szerint az orosz hitelnek csak egy részét fordították volna Paksra, a többit szabad felhasználásra igényelte volna az Orbán-kabinet."
Érdekesség, vagy hűtlen kezelés??
Pálinkafőző Rézüst
@marlin: ezért nem kell az IMF hitel sem neki, mert azzal el kell számolni! Inkább a háromszoros kamatú kölcsönöket veszi fel sunyiban!!
Január
Van mit kiengesztelni . Orbán megtanulhatta már, hogy az oroszokat önérzetükben nem szabad megsérteni - a Moszkva tér átnevezése, előtte a "Tovarisi konyec".
Milyen jó lett volna az elhasznált metró kocsik kicserélése is, nem lenne annyi gond velük, mint a francia kocsikkal.
kamazuka
Jól tudnak élni.
Volt egy kis tesó aki a nem most kormányzó párt soraiból 2015 ig kötött már szerződést villamosenergia behozatalra.ugye?
cirka 6 ft ért KW/h-át nekünk felhasználóknak meg valahogy közel 47 Ft lett.
Háááát érdekes ki kinek okozott kárt.S ráadásúl még az állam garantált 8% os nyereséget a szolgáltatóknak.
Így is lehet!
Tulajdonrészt?
Akkor most ez szabad ország vagy kamu az egész demokrácia?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.