Drámai adatokat mértek a Debreceni Egyetem munkatársai az észak-magyarországi romatelepeken végzett egészségügyi kutatásuk során: a magát cigánynak valló emberek 90 százaléka dohányzik, kiugróan magas a cukorbetegek aránya, a férfiak pedig az átlagnál jóval fiatalabban hunynak el. A kutatásba összesen 744 embert vontak be. Az eredmények drámaiak – mondta a Krónikának Ádány Róza. Az egyetemi tanár beszámolója szerint kiugróan sok a cukorbeteg és a koleszterinproblémákkal küzdő roma fiatal. Ádány Róza hozzátette, a vizsgált népesség körében a fiatalkorúak aránya jóval magasabb, mint a teljes magyar populációban.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
Alig tudnak megélni! Szülik a gyerekeket , tejre kenyérre nem jut . Cigire igen? Persze hogy drámai a helyzet , de nézzenek már utána ki tehet róla. Ők saját maguk! Nehogy már ezért is a magyarok legyenek hibásak!!!
kukac50
A Magyaroknál is drámai! Sok a rákos,agyvérzéses ember,stb

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.