Összegyűlt a több mint 1 milliárd forint a Duchenne-szindrómában szenvedő Ádin kezelésére. Az adománnyal a család máris utazhat, a külföldi kezeléssel meg tudják állítani a gyermek izomsorvadását.

Gyermekkori izomelhalással, vagyis Duchenne-szindrómával küzd a 3 éves Ádin, akinek történetét a közelmúltban a Heti Napló mutatta be. A gyermeknek igen ritka genetikai betegsége van, s ha nem kap kezelést, 10 éves korára kerekesszékbe kényszerül, 20 esztendősen pedig a gondtalan diákévek helyett  lélegeztetőgépre kerülhet – írta meg az atv.hu.

A génterápia, amely segítség a számára, külföldön engedélyezett, s amellyel Ádin állapotát stabilizálni lehet. Csakhogy az ára borzasztóan sok, 1,3 milliárd forint.

Csoda történt – Egy névtelen adományozó 1 milliárd forintot adott a kis Ádin kezelésére

Összegyűlt a több mint 1 milliárd Ádin kezelésére – Fotó: Youtube

A kisfiú szülei gyűjtésbe kezdtek, s most kiderült: sikerrel jártak. Összegyűlt a hatalmas összeg Ádinnak, köszönhetően egy névtelenséget kérő jótékony felajánlónak – tudatta az atv.hu.

A gyermek családja egy percet sem késlekedik: már a héten utaznak, hogy elkezdődhessen Ádin kezelése.

Amerika után Dubaj a második hely, ahol ezt a kezelést végzik, ezért oda mennek, a repülőút sem olyan hosszú, mint az Egyesült Államokba – mondta el az atv.hu-nek Ádin édesanyja.

A Heti Naplóban szintén bemutatott, másik kisfiú, a 4 éves Beni kezelése ugyanakkor még kérdéses, mert neki egyelőre nem gyűlt össze a pénz. Ő szintén súlyos Duchenne-féle izomsorvadásban szenved. A gyermek részére eddig 10 millió forint érkezett be, ez még sajnos kevés.

A család örül Ádin sikerének, de nagyon bíznak benne, hogy az ő fiuknak is összegyűlik az összeg, hiszen Beni is 4 esztendős és az életkora miatt nagyon fontos, hogy megkaphassa a szükséges kezelést – írta meg az atv.hu.

Forrás: atv.hu
Fotó: Youtube

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Le a kalappal az adományozó előtt ...
Ezeket mind az államnak kéne megoldania és a gyerekük életéért nem a rémült szülőknek kéne koldulnia.
Sikeres gyógyulást a kisfiúnak :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Billibácsi: 10.52: Szerintem pedig a Kmalac volt! Az ilyen nemes és önzetlen!
Hatvanpuszta is a beteg gyerekek rehabilitációs központjának épül.
kereső
@KisTehen: 12:16 Má megest a f@x erdőbe kivánkozol boci? Merthogy miért is az orvonak kéne állnia ennek, vagy bármely más ritka!! betegségben szenvedő gyermeknek a kezelését az állam= egészségbiztositási pénztár helyett? Nagyon jól tudta ezt a NER ura, hogy mit csinál, amikor kivette a társadalmi szolidaritás=társadalombiztositás állam általi kötelezettséget a sz@rházi alaiúpizéjéből, amehez még a nagy előd horthy sem nyúlt hozzá. Mer ugye, addig ...2012. januátór 1 napjáig, amig ez élt, alkotmányban rögzitett jog, és kötelezettség volt az állam felé(végrehajtó hatalom a kormány), és fedezete a munkáltatói befizetések társadalombiztositási járulék cimén.(Ezt ugyanúgy a munkavállalók állitják elő a hozzáadott értékükkel, munkerejük által, mint a saját járulékukat) . Na, ezek volta azok a befizetések, amelyek az ilyen ellátások fedezetéül szolgáltak, és kéne szolgálniuk , bármi is a nevük. Csakhát az alapizé szerint az állam immár nem kötelezhető semmire a befizetés fejében...arra költi amire akarja, igy jönnek létre akórházi adósságok, az elltásá leépülése. Mer ugye, inkább száz templomtiorony, mint egy beteg gyermek. És csak hogy, tudjátok...a nyugati államokban ez a befizetés "szolidaritási adó" néven fut...és mert "cimkézett" befizetés az állam nem költheti kénye jedve szerint. Szóval nem az orvosi esküt kérd számon, mert annaek ehhez semmi köze, hanem orbán viktor és a 135 bátorok esköjét, amelyet 2010 óta módszeresen megszeg. Na, takarodj legelni boci...
Szegény Dzsoni és Árnika
"4 éves Beni kezelése ugyanakkor még kérdéses, mert neki egyelőre nem gyűlt össze a pénz"

Két ember(gyerek) megy be, egy jön ki

Az igazság csarnokán innen és túl, az az igazság, hogy nincs igazság a földön!
Sztyepospista
Örvendetes, hogy egy VÁLLALKOZÓ állja a költséget. Hol a pi@ában van a magyar állam ? Fizetik a szülők a TB.- t... Ez a kisfiú most megmenekülhet. OK. De mi lesz a többivel ? Mindegyiknek nem fog adni 1 milliárdot a vállalkozó...
LászlKovács
Hány milliárdos van? Miből, mimódon és ki által lettek azok? Hol van a nyugdíjmegtakarítás 3000 mrd-ja? És még lehetne sokmindent sorolni, az EU-tól kapott több 10 mrd euró stb. Gazember vagy "csalédbarát" Don Lopóneon, ideje lenne átmenned a szivárványhidon!
vacsi
Mennyivel jobb ilyen híreket olvasni, mint ezt a sok-sok aljasságot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.