Közösségi oldalán jelentkezett be Szijjártó Péter, aki bár ma reggel Stuttgartba utazott, de meglepő módon nem a magyar-német meccsre megy, de fontos információkat közölt a szurkolókkal.

Közel megháromszorozódott a konzuli védelemre regisztráltak száma a labdarúgó Európa-bajnokság német-magyar csoportmérkőzésére a Svájc elleni előző hétvégi meccshez képest, ezért Stuttgartban is tizenegy konzul fogja segíteni a magyar szurkolókat szerdán – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Váratlan: Szijjártó Péter azonnal Stuttgartba utazott, de nem a foci-Eb miatt

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Nem azért, amiért többezer magyar kelt útra a mai napon vagy az elmúlt napokban, nem a német-magyar Eb-mérkőzés miatt, hanem a Mercedesszel való találkozó szerepel ma a napirenden, ahola Mercedes magyarországi beruházásáról és a globális autópiac átalakulásáról lesz szó

- számolt be közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Mindezek ellenére a külgazdasági és külögyminiszter a szurkolókkal kapcsolatban osztott meg fontos információkat: megerősített konzuli jelenlétet rendelt el a mai napra is, ugyanis több mint tízezer jegy került magyar állampolgárokhoz szervezett módon, és valószínűleg ennél is több honfitársunk lesz a stadionban.

"Stuttgartban tizenegy magyar konzul fogja majd segíteni a magyar szurkolókat. A város repülőterén, a vasútállomáson, a szurkolói zónában, a stadionnál, a vonulás során is szolgálatot teljesítenek magyar konzulok" – közölte.

A mobil konzuli irodánk a mai napra is kitelepült, a szurkolói zónában természetesen. 14 órakor indul a szurkolói vonulás, három évvel ezelőtt a rendőrök Németországban ezt nem engedélyezték, de most erre is lehetőség van

– tette hozzá.

"Tizenegy magyar konzul tehát, továbbra is három ügyeleti telefonszám: +36 30 084 1605, +36 30 387 0636, +36 30 120 9151. Állnak az önök rendelkezésére, hogyha valami baj van, akkor forduljanak kérem bizalommal a kollégáimhoz" – mondta.

A miniszter arra is kitért, hogy összesen 2282 magyar drukker regisztrált konzuli védelemre, ez a valaha mért legmagasabb szám futballmérkőzés kapcsán, csaknem háromszor annyi, mint a Svájc elleni meccs előtt.

Utóbbiról szólva pedig rámutatott, hogy az első mérkőzéssel összefüggésben összesen tizenhét konzuli esetet jegyeztek fel, egy kivételével mindet kisebb ügyben.

"Egy komolyabb ügyünk volt, rendőrségi ügy, amelyre pirotechnikai eszközök használata miatt került sor. Ezért erre most is szeretném felhívni a figyelmet. A pirotechnikai eszközök használatát a német hatóságok tiltják, és mint a legutóbbi események is mutatják, ezt a tiltást komolyan is veszik, annak érvényt is szereznek, úgyhogy arra kérem önöket, a pirotechnikai eszközök használatától lehetőleg tartózkodjanak a mai napon is, hogy a rendőrségi eseteket meg tudjuk úszni" – mondta.

Szijjártó Péter emlékeztetett a magyar-német mérkőzésre a legutóbbi Európa-bajnokságon, s az akkori körülményekre, amelyek szavai szerint "nem a legkellemesebb emlékeket hívják elő a memóriánkból", azonban tudatta, hogy kollégái most sokkal jobb együttműködésről számoltak be a helyi hatóságokkal.

"A hatóságok sokkal rugalmasabbak, ezért reméljük, hogy a mai mérkőzés kevesebb kellemetlenséggel jár majd, mint a három esztendővel ezelőtti" – jelentette ki.

"Magyar győzelmet és kevés konzuli esetet kívánok a mai napra is. Jó szurkolást mindenkinek!" – összegzett.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Nem azért megy ma Stuttgartba mert ott foci meccs lesz, de azért én egy ellen százat tennék hogy ott lesz a meccsen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@NKF: ejnye,hát miket nem mondasz a petikéről,méghogy hazudik? :)))) pedig fideszes,vagyis szerintetek mindi igazat mond :DDDDDDD
lampa laz
Ebben csak az a meglepő, hogy nem Moszkvába repül.
jáger laszló
Érdekes
Amikor a Viktor Péter és a Peti Stuttgartba utazott halaszthatatlan ügyben!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nanya
Úgy hazudik,hogy remeg alatta föld !
namihami
Ott aztán (a GPS hibája miatt) eltévedt és a stadionban kötött ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.