A radikális párt a fogyasztóvédelmi törvény szigorítását javasolja. A Jobbik a kiskorúak védelme érdekében úgy módosítaná a törvényt, hogy tilos lenne 14 év alattiakat energiaitallal kiszolgálni. A 18 év alattiaknál a tiltás kiterjedne az alkoholtartalmú italra, a szexuális termékre és a dohánytermékre. A radikális párt indokolása szerint egyre aggasztóbb a fiatalok körében elterjedő, napi rutinná váló energiaitalok fogyasztása, amire tavaly már az Állami Népegészségügyi és a Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) is felhívta a figyelmet. A Magyarországon kapható energiaitalok koffeintartalma 50 és 505 milligramm között változik, miközben az orvosi szaklapok szerint testsúlytól, érzékenységtől függően 250-300 milligramm koffeinbevitelnél már jelentkeznek a túladagolás következményei: álmatlanság, remegés, súlyos esetben depresszió, hallucinációk.

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
"A 18 év alattiaknál a tiltás kiterjedne... ... a szexuális termékre ..."
Ennek tükrében milyen alapon szólják le a 15-16 évesen szülő cigányokat?
.
Különben: minden törvény annyit ér, mint amennyit betartanak/betarttatnak belőle!
Úgy látszik, eltévedt velük annak idején a gólya és 18 évesen, 60 kilósan ejtette le őket.
Különben emlékeznének gyerekkorukra, amikor az idősebb haverhoz így ment a kölök: vegyél kettőt, egyik a tied!
.
Nem törvénnyel kell tiltani, hanem nevelni a kölket!
Azt viszont csak példamutatással lehet, egyenruhás masírozással nem!
leszúrt rittberger
Másrészt meg minél jobban tiltanák, annál menőbb lenne inni... Olyan okos ez a Jobbik már megint, egyszer, legalább véletlenül találnának egy valós problémára valami értelmes választ...

Betiltanak ezek mindent, csak gárdista-avatásra lesz szabad járni, szabad szombaton.
Hellcat
Most akkor a 17 éves srác kérje meg az apját hogy vegyen neki gumit hogy le tudjon biztonságosan feküdni a 17 éves barátnőjével? A cigi meg az alkohol oké hogy 18 az energiaitallal meg nem élek.
Tekla
Valamit ki kéne találni ,mert ez az ifjúság fogja megtermelni a nyugdíjunkat! A Jobbik legalább próbálkozik valamivel. a többek meg ülnek mint kutyagumi a f a magas fűben. a Gárdának is látom értelmét ,persze a média az lázít ellen ez a politikai elvárás. De az biztató ,hogy ifjúság szabadidejében valamiféle honvédelmi kiképzést kap ,ha már a kötelező honvédség megszűnt . Még mindig előnyösebb mint ha unalmában betörni járna.Az a fajta fegyelem sem káros szerintem amivel megtudnak állni rendezetten karnyújtásnyira. Az árvíznél és a Kolontári bulinál ,meg amit ezek végig güriztek ,ingyen csak azért mert te is a nemzet testvérem vagy ,ma az előttem nagyon nagy dolog volt . az pláne tetszett ,hogy cigányokat mentetek az árvíznél. A többi meg média duma. Azt pedig minden párt elismeri ,hogy a Jobbik nem bántalmazott senki. Mi nap jelent meg egy cikk ,hogy az tény ,hogy soha még egy pofon sem csattant el a Jobbik részéről . Akkor?
lenhardtibolya
Az energiaital valóban egy veszedelmes divat, az orvosok szerint sem volna szabad fogyasztani, főleg fiatalkorúaknak nem, mert rengeteg koffeint tartalmaznak ezek az italok, pl. a kávé sokszorosát. A tiltás nem a legjobb megoldás, a helyes az volna, ha megértetnék a fiatalokkal, hogy tönkre teszik magukat ezekkel az italokkal. Nem hiszem, hogy nem fognák fel, hogy ne ilyen mű vacakot fogyasszanak, hanem inkább a természetes gyümölcsleveket, amelyek egészségesek és finomak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.