Egy magyar pápa amolyan párhuzamos köztársasági elnök lehetne, aki sokkal inkább egy uralkodóhoz hasonlít. Véleménye még egy alkotmányozó többséggel rendelkező miniszterelnök számára is valódi korlátot jelentene - írja a Véleményvezér.

Az egészen biztos, hogy megválasztása egy nagyon hasznos követ dobna a magyar szellemi élet borzasztó állóvizébe, sőt talán a magyar politika még sötétebb tócsájába is. A Véleményvezér nem tudja, milyenek Erdő Péter esélyei, de ha jól értjük, más se nagyon.

A legutóbbi hasonlóan nyitott pápaválasztás idején Karol Wojtyla, a későbbi II. János Pál a konklávé előtt fel sem merült esélyesként a sajtóbeli találgatásokban. Mindenesetre jó eljátszani a gondolattal, hogy milyen következményei is lennének, ha mégis sor kerülne az első magyar pápa megválasztására.

Először is: természetesen mérhetetlen büszkeséggel töltene el minden magyart, hogy mi adjuk a pápát. Akárcsak a lengyelek 35 évvel ezelőtt, mi is azt éreznénk, hogy ez a választás egy egész nemzet ezeréves teljesítményének szól. Ráadásul egy olyan ország számára, mely immár száz éve a nagyság, és ezzel együtt a külföld tiszteletének elvesztésével küzd, egy ilyen esemény nagyon fontos lelki kompenzáció lehetne.

További réletek a bejegyzésben >>>

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SELIG
@Yeromos: Az már most is boldog, ha a számlaegyenlegére ránéz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
@aborisz: Helyesebben: Egy magyarországi születésű pápa.
aborisz
@lbs: Mennyi magyarországi születésű van aki büszkén vállalták hogy magyar!!! Nem kertészre és hellere gondoltam!!!
lbs
@aborisz: Ez így igaz! Azokra büszkék is vagyunk! (Nem Hellerre, meg a Kertészekre, stb. gondoltam én sem...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.