Ketyeg a visszaszámláló: holnap délutánig válthatjuk vissza megmaradt 1 és 2 forintosainkat. Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a visszaváltott aprók száma - tudta meg a Pénzcentrum.hu.

Míg a tavalyi év során havonta, címletenként 100-200 ezer darab 1 és 2 forintos érmét váltottak vissza a Magyar Nemzeti Banknál, idén január óta címletenként összesen 3,5-3,5 millió darab érkezett vissza.

A legfrissebb adatok szerint az egyforintosokból 839 millió darab, a kétforintosokból pedig 656 millió darab maradt kinn a forgalomban (összesen egyébként 1 096 millió darab egyforintost és 944 millió darab kétforintost gyártott a jegybank).

Az 1 és 2 forintos érmék csütörtökig történő átváltását a Magyar Nemzeti Bank budapesti lakossági pénztárában (Budapest, V. ker. Kiss Ernő u. 1.), díjmentesen végzi. A jegybank mellett egyes kereskedelmi bankok és a posta kijelölt budapesti és vidéki fiókjai szintén átváltják az 1 és 2 forintos érméket - írja a lap.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
A kinnmarad és elértéktelenedett érmék vesztességet jelentenek az államnak. Ill. akkor lenne haszon, ha mint szinesfém visszakerülne, mind az utolsó dekáig.
dubitus
Ha valaminek árként 99 Ft van feltüntetve és 100 Ft-ot fizettetnek velem, két eset lehetséges:
#1.: árdrágítanak - mert többet kérnek, mint amennyit kiírnak;
#2.: becsapnak, mert kevesebbet írnak ki, mint amennyit fizetnem kell!
.
Majmolás magyar módra! Utánozzuk azokat, akik 9,99-et írnak az ártáblára és a 10$-ból 1 centet visszaadnak!
tivoli
A centet, a pennyt visszaadják, de mivel a vásárló nem tud mit kezdeni a sok apróval, bedobja a jótékonysági alapba. A forintot meg elkönyvelik nyereségnek a kereskedelmi egységek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.