Lopás, rongálás, rendzavarás, közlekedési kihágás és egyéb szabálysértés miatt tavaly csaknem 18 ezer embernek kellett büntetésként közérdekű munkát végeznie. Közülük több mint hatezren le is tudták a rájuk kirótt büntetést, összesen 171 308 órát dolgozva – tudta meg a Világgazdaság a Nemzeti Munkaügyi Hivataltól (NMH).

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenhardtibolya
Nem értem, hogy ez miért gond? Kárt okoztak, tehát vagy fizessenek, vagy dolgozzák le a büntetés mértékét!
Pilóta
@lenhardtibolya: 08:11
Nincs vagy-vagy!:-)
A büntetés: a közmunka.
A bűncselekménnyel okozott kárt, ettől függetlenül meg kell téríteni!
lenhardtibolya
Ha 18 ezerből csak 6 ezren rótták le a közmunkát, akkor a többi 12 ezer miért nem? Nekik büdös a meló, helyette inkább továbbra is garázdálkodnak? Akinek ez tetszik, az nem normális! Az pedig, hogy a bűncselekménnyel okozott kárt megtérítsék, teljesen igazságos!
Ha mellé rendelték a közmunkát, akkor annak nevelő célzata lehet, hogy létezik közösség, amelynek normáit mindenki köteles betartani. Ezen gondolkodhat, amíg fogja a seprűt-lapátot és tevékenykedik.
QQCSI
Hölgyeim és Uraim a közmunka nem azonos a közérdekű munkával.
A fiam is kapott behívót, mert ellinkeskedte a büntetés befizetését, amivel azért kínálták meg, mert x centivel közelebb vagy távolabb(?) parkolt, mint illett volna.
Ennek már lassan két éve, azóta jönnek-mennek a levelek, rendőrség, polg.mesteri hivatal,stb.
Ha lesz módja az illetékes jegyzőnek, majd közli, hol, mikor kell 2 napot dolgoznia, napi 6 órában, amellyel letudja a 10.000,-Ft-os büntit.
A fiam nem c.csak várja, hogy letudja végre ezt a főbenjáró vétek miatti büntetést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.