Ha a tartásdíjat végrehajtónak kell behajtania, a jövőben is az ő munkadíja lesz az első, és a gyermek, illetve a vele élő szülő csak utána kaphat pénzt. A minisztérium ugyanis nem tervezi az ezt lehetővé tévő jogszabály módosítását – válaszolta Navracsics Tibor igazságügyi miniszter Mesterházy Attila kérdésére. Az MSZP elnök-frakcióvezetője kérdésében kifejti, hogy a jelenlegi gyakorlat szerint a gyermek akár két-három hónapig nem kap egyetlen forintot sem, illetve egészen addig, amíg a végrehajtó munkadíját ki nem fizetik. Ez nehéz helyzetbe hozza a kevés pénzből élő gyermekeket és velük élő szüleiket.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A gyerek étkeztetése ellátása fontosabb a végrehajtó bérénél.
A gyereknek kell előnyt élvezni!
kkalman
@kukac50: Ez így van, ha normálisan gondolkodik az ember, egy normális országban. De hol beszélhetünk normális országról?
Ariana
Aki szerint a végrehajtó munkabére nem fontos, az dolgozna ingyen? Egyébként ilyen esetekben az államnak meg kellene előlegeznie a tartásdíjat, nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.