Botrányosnak nevezte a rezsicsökkentés ügyében hozott bírósági ítéletet Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben. Jelezte, a kormány újabb javaslattal áll elő, amelynek nyomán a rezsicsökkentés a korábbinál is nagyobb mértékű lehet.

A napokban a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során a gázszolgáltatóknak adott igazat első fokon.

Erre reagálva Orbán Viktor az Országgyűlésben azt mondta: a milliárdokat kereső cégek összefogtak a magyar családok ellen, hogy megakadályozzák az igazságos tehercsökkentést.

A kormány azonban harcolni fog, azonnal új javaslattal áll elő, és ha azt a parlament elfogadja, a rezsicsökkentés mértéke még nagyobb lesz, így a cégek még kevesebbet fognak keresni - jelentette ki.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pisti271
@keresztapa: ma, 16:18
Egy taxis sem úgy kezdi, hogy a sufniban összerak egy autót, hanem vesz egyet.
Az utazás árában sem csak a benzinköltséget számolja fel, hanem minden adót, járadékot, szervizköltséget, stb, ami őt terheli, még egy új kocsi árát is, mert ezt csak korlátozott ideig használhatja személyszállításra.
Ha valaki állampapírt vásárol, a futamidő végén visszakapja a tőkét és kamatot kap rá.
Bármennyire is meglepő, aki áramszolgáltatót vásárol (máshol képződött nyereségéből) azért teszi, hogy az számára tisztességes hasznot, profitot termeljen a befektetett pénzéért. Amúgy mellékesen a hálózatot karbantartják, bővítik is.
(Ócsán a pusztába a villany jelent meg először)
Azért parasztvakítás a kormánypolitika, hogy ők nem az embereket, hanem a szolgáltatókat adóztatják, mert azok az ügyfelektől szerzik a bevételeiket. Számukra az adó egy költségelem, amit érvényesítenek az áraikban.
A kormány politikáját mi fizetjük meg közvetlen és közvetett adókkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@keresztapa: Te mindenhol összeesküvést vélsz felfedezni, ha valami nem úgy történik, mint ahogy szeretnéd és persze ki ne kelljen mondani, hogy elszabták a fidióták.
bundi
@keresztapa: vagy esetleg szerződéseket nem rugunk fel utólag? a kormány miért nem a szolgáltatók pályáztatásánál tette ezt? tudod ezek hatósági áras dolgok:
"Magyarországon államilag megállapított hatósági ára van például a gyógyszereknek, a földgáznak vagy az elektromos áramnak. Más közszükségleti cikkek, például a távfűtés vagy a tömegközlekedés árának megállapítása az önkormányzatok hatáskörébe tartozik, természetesen a szolgáltatást nyújtó vállalattal való egyeztetést követően."
forrás:
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81r_(gazdas%C3%A1g)
az hogy egy élő szerződést így egyoldalú módon felrúgnak, az talán a bíróságokat is elbizonytalanítja, mert mi van, ha később ennek hatására mindennel így tesznek?
Pilóta
Lehet, hogy fura, ha az egyik hatalmi ág bírálja a másikat, de ez ettől még nem beavatkozás a másik hatalmi ágba! Szerintem!
bundi
@Pilóta: ha annyira rezsit akarnának csökkenteni, mondhatnák a gazpromnak, elvégre most ők az új spanjaink
propeller.hu/itthon/2645801-gazprom-meg-szo-sincs-gazarkedvezmenyrol#c769821
keresztapa
Az alap aszerződések létrejöttének körülménye, amikor minden pénzététele volt a vezető érv, és amikor az ügyvédek a szerződésben a szolgáltatókkal megegyezve, hogy a szerződés mindenkor extrabevételt biztosít, a szolgáltatónak, ez az a tisztes magatartás,
Amikor a törvényesség őrei, tisztességtelen szerződéseket, törvényesnek tüntetik fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.