A Fidesz által alapított, a határon túli magyarokat segítő, és Tusványost szervező Fidesz-alapítványt, valamint a párt partnereként számon tartott, Tőkés László által létrehozott Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) alapítványát is komoly összegekkel támogatták magyar állami intézmények és vállalatok az elmúlt három évben - írja az Atlatszo.hu.

A lap szerint az EMNT Kolozs megyei elnökének tulajdonában lévő, a kerület és Németh Zsolt külügyi államtitkár régi ismerőse által vezetett tanácsadó céggel pedig évek óta több millió forintra szerződik Budafok-Tétény önkormányzata.

Németh Zsolt az 1991-ben a Fidesz Lendvai utcai székházába bejegyzett Pro Minoritate Alapítvány alapító tagja volt. Az alapítványt, amely „független, non-profit intézményként kívánja elősegíteni a nemzeti és etnikai kisebbségek identitásának védelmét és fejlődését", a Fidesz hozta létre, tiszteletbeli elnöke Pomogáts Béla irodalomtörténész, a Magyar Írószövetség elnöke volt.

A Pro Minoritate Alapítvány 1999-ben megszűnt, utóda a Kövér László, Németh Zsolt és Madarász László által létrehozott, a budapesti Falk Miksa u. 6. szám V. emeletére bejegyzett Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány - olvasható az Atlatszo.hu cikkében.

Az alapítványnak adott támogatásokhoz kattintson ide, az üggyel kapcsolatos további részletek az Atlatszo.hu oldalán olvashatóak >>>

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemsemmi
@sport50: Attól tartok nemcsak így. Lesz ott néhány fiktív erdélyi szavazat is. A borítékban beérkező szavazatokat a fideszes OVB fogja hitelesíteni.
sport50
na így lesz szavazat a román-magyar állampolgároktól!!!közpénzből!!
nyanya001
Közpénzből békemenet, bértapsolók, és szavazók !
nemsemmi
@sport50: Attól tartok nemcsak így. Lesz ott néhány fiktív erdélyi szavazat is. A borítékban beérkező szavazatokat a fideszes OVB fogja hitelesíteni.
Zsuga
Ezek csak a már megszokott, gusztustalan módszerek a szavazatok megszerzése érdekében!
bakegya
@Zsuga: a vagyongyarapító akciókról is lesz hír,vagy az csak feketén fehérítve jelenik meg ,de hol is?"ÖN HOL BANKOL?"-mert itthon xart se fizet,sőt kifosztogató,ott viszont ócsó,de kinek?!
Mekkora ötlet ez a non-profittal befoglalni a nekünk tetszőket és helyeket a nagyvilágban.
Semjén,tőkés erre szakosodott,kövéren ezt intézkedi?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.