Drasztikusan nőnek az óraszámok „Sokkal kevesebben fognak jelentkezni a tanfolyamokra az óraszámok emelkedése miatt. Munka mellett nem fognak egész nap az iskolapadban ülni” – körvonalazta az új OKJ bevezetésének egyik legfontosabb következményét Ligetvári István, az OKTÁV Továbbképző Központ oktatási főmunkatársa. Eddig a tanfolyami formában induló képzéseken nem állapítottak meg minimum óraszámot, az új OKJ miatt azonban változik majd a helyzet: a tanfolyamok óraszámának alsó határát az iskolarendszerű képzés óraszámának 40-60 százalékában határozzák meg. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint csak így lehet „kiszűrni annak a lehetőségét, hogy gyorstalpaló tanfolyamokon, szakmailag vállalhatatlanul alacsony időtartamú képzéseken juthassanak az emberek bizonyítványhoz”. Pénzügyi és számviteli ügyintézői képesítést például 300-400 óra alatt lehet szerezni, jövőre ugyanehhez 960-1440 órán kell majd részt venni. „Eddig 160 óra alatt lehetett elvégezni az informatikai...

Forrás: eduline.hu
Feltöltő: adsl70
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
Jelentős változás lesz (különösen igaz a felnőttképzésre) a vizsgáztatásnál, hogy a képzési időtartam alatt adható felmentés a modulok tanulása alól, de a vizsgánál nem lesz felmentés, ott a teljes komplex vizsgát teljesíteni kell. Az szvk-k legfontosabb, leghangsúlyosabb része a vizsgakövetelmény rész lesz, előtte általános információkat kaphatunk a szakképesítésről." kész vége az EU-s kompetenciának belenyulnak ugy elcseszik hogy csak magyarországon lesz jó!!! ezt silány hozzá nem értő birka balga brigantik fuj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.