A Propeller már korábban összegyűjtötte a hóhelyzetté alakult március 15-e legjobb képeit. Itt a legfrissebbeket találják.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) által közreadott képen a TEK 2 BTR típusú harci járműve az M1-es autópályán segít
MTI Fotó: Terrorelhárítási KözpontA Terrorelhárítási Központ (TEK) által közreadott képen a TEK 2 BTR típusú harci járműve az M1-es autópályán segít
Papp Károly országos rendőrfőkapitány (b) és Pintér Sándor belügyminiszter (k) Tatán, ahol tájékozódtak a rendkívüli helyzetről
Papp Károly országos rendőrfőkapitány (b) és Pintér Sándor belügyminiszter (k) Tatán, ahol tájékozódtak a rendkívüli helyzetről
A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat lánctalpas járműve Mór és Székesfehérvár között a 81-es főúton
MTI Fotó: Mihádák ZoltánA Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat lánctalpas járműve Mór és Székesfehérvár között a 81-es főúton
A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat dolgozói egy beteget emelnek hordágyra Székesfehérváron
A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat dolgozói egy beteget emelnek hordágyra Székesfehérváron
Egy férfit hóval terít be a mellette elhaladó hókotró a 8-as számú főúton, Veszprém közelében
MTI Fotó: Nagy LajosEgy férfit hóval terít be a mellette elhaladó hókotró a 8-as számú főúton, Veszprém közelében
Az előző napi, viharos erejű hófúvásban elakadt személyautók a hó fogságában, a 8-as számú főút Hajmáskér melletti szakaszán
MTI Fotó: Nagy LajosAz előző napi, viharos erejű hófúvásban elakadt személyautók a hó fogságában, a 8-as számú főút Hajmáskér melletti szakaszán
Hómaró dolgozik a Vilmány és Fony közötti járhatatlan úton
MTI Fotó: Vajda JánosHómaró dolgozik a Vilmány és Fony közötti járhatatlan úton
Az előző napi hófúvásban felborult járművek a 7-es úton
MTI Fotó: Varga GyörgyAz előző napi hófúvásban felborult járművek a 7-es úton
Leszakadt lökhárító és elhagyatottan, behavazottan álló kamion az előző napi tömegbaleset helyszínén az M7-es autópályán
Leszakadt lökhárító és elhagyatottan, behavazottan álló kamion az előző napi tömegbaleset helyszínén az M7-es autópályán
Osztrák hókotrók az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán
MTI Fotó: Krizsán CsabaOsztrák hókotrók az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán
Osztrák mentőautók az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán
MTI Fotó: Krizsán CsabaOsztrák mentőautók az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán
A TEK is segít a mentésben az M1-es autópályán
MTI Fotó: Terrorelhárítási KözpontA TEK is segít a mentésben az M1-es autópályán

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Míg a sógorok nálunk takarítanak ,addig a felcsuti Brüsszelben próbálja tisztára mosni alkotmániával magát.Meddig kell még hóhányni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabrella
Az osztrák hókotrók gyönyörűek és ügyesek.
gabrella
Lenne mit tanulni az osztrákoktól! A munka végeztével milyen fegyelmezett rendben vonulnak.
Na meg a munka precizitásáról ne is beszéljünk!
bakegya
Míg a sógorok nálunk takarítanak ,addig a felcsuti Brüsszelben próbálja tisztára mosni alkotmániával magát.Meddig kell még hóhányni?
human
Hát ennyire futja a benzinre kivetett csekély adóból, a gépjárműadóból és még ki tudja milyen adóból amit arra fognak, hogy majd abból biztosítják a kulturált közlekedést.
outsider
Ausztriában nem esett a hó, nem fújt a szél, nem volt hideg?
Azért érdekes képek, nekünk van szép tektankunk, ilyen izé, sarkkutató akármink, csak pont hókotrónk nincs elég.
Köszönöm a segítséget, autókat, munkát, osztrák szomszédok. meghálálnám, de szerintem amit adni tudtam volna, azt elveszi cáratyuskánk valami katasztrófa megelőzési és elhárítási és helyreállítási és előidézési adó formájában. Igaz, csak egyszer kell majd befizetni a közösbe, (havonta egyszer, és lesz még sok szép tektankunk meg audink belőle, nálunk így megy ez.) A decemberi viszontlátásra:)
orogordog
11. kép a lényeg!!! A magyar t..ves dilettánsok nem tudják ezt 50 év múlva sem csak a kifogás.
fefe0741
@gabrella: a képből úgy itélem hogy tényleg rendezetten vonulnak,de ez az érkezés.
legalábbis a forgalommal szembe mennek,amiazt jelenti hogy éppen felvezetik őket.De nem baj.mindenki tévedhet:)
vukkocska
Óriási különbség van az osztrák takarítás és a magyar között. A TEK az út közepén van, hogy még véletlenül se lehessen közlekedni. Csak azt nem tudom,akkor hogy takarítja az utat. Osztrákok által takarított úttest tükör tiszta. Most mondja a pintér, hogy a lánctalpasok elakadtak. Lehet,hogy akkor nem azt kellett volna használni? Azért az is borzalmas, hogy ez az áldatlan időjárás csak bennünket érintett, az osztrák oldalon tavasz van.
gabrella
@fefe0741: Akkor nagyot tévedtem? Ezek már akkor jöttek mikor ilyen szépen le volt takarítva a hó?
gabrella
@fefe0741: Akkor gratulálok a magyar hókotróknak, ha ilyen szép munkát végeztek, az osztrák akkor már minek jött ide?
vukkocska
@fefe0741: és akkor szerinted mit keres szemben a forgalommal azok az osztrák személygépkocsik. Nem lehet, hogy Te tévedsz? Ugyanis a sáv szélessége nem azonos a jármű nyomvonalának szélességével, többször kellett le-fel közlekedni. Gondolod, hogy annyi autó jött egyszerre, hogy a teljes szélességet egyszerre le tudták tisztítani? Miért kell ezt az óriási segítséget így degradálni? Ha megnézed a magyar utak bármelyikét, sehol nincs tiszta út, csak legfeljebb letaposott, lenyomott a hernyótalpasok, tankok és a TEK által.
Zsuga
@vukkocska: Tény, hogy az osztrákok sokkal jobban fel vannak készülve a télre, de ez az időjárás kétségtelenül sokkal durvább helyzetet teremtett nálunk a megszokottnál. Ezen kívül az országon belül sem volt általános ez az állapot, ahol pedig a viharos szél szinte percek alatt újra telehordja az utakat, ott még a szuper gépek sem tehetnek túl sokat. Ilyen helyzetben a jól felkészült országokban is katasztrófa helyzet alakul ki, amit már sokszor láthattuk a híradókban.
fefe0741
@vukkocska: @gabrella: ha ránéztek a képre látjátok,hogy ezek a kocsik tiszták,még nem dolgoztak,tehát jönnek.Délután lépték át a határt,a kép világosban készült.Én nem degradálom le őket,ezek a tények.
gabrella
@fefe0741: De ilyen tiszta útra minek jönnek?
fefe0741
@gabrella: ha főzni akarsz be kell menni a konyhába,ha hótoló akarsz lenni oda kell menni,ahol a hóval találkozhatsz
orogordog
@Zsuga: Mint már írtam a szántó szélére az út mellé hófogó mint régen, plusz hómaró sem igazán van. Nálunk a lakosság old meg szinte mindent! Ma meg az a bajuk, hogy a beragadt autósok otthagyták az autóikat, mert 48 óra alatt semmi sem csináltak. 1986 ban 16 óra múlva otthon voltam most meg 40-60 óra kelet az ottragadtaknak. Itt a különbség.
Zsana
Azért ez nagyon durva itt még az osztrák segítség sem jó !!! Miért is nem , mindig kell valami rosszat keresni a jóban ? Mi mikor mentünk az osztrákoknak bármiben segíteni ???
Zsuga
@gabrella: Gondolom ezen az úton mentek, hogy az M1-es egyik végétől a hótorlaszokat kezdjék eltakarítani, a másik végétől pedig a magyar gépek dolgoztak.
Zsuga
@orogordog: A hófogókat néhol valóban korán összeszedték, bár ilyen mértékű hóviharban ezek sem érnek sokat, amit már tapasztaltam többször is már. Hóeltakarító gépekkel szintén nem vagyunk úgy ellátva, mint azok az országok, ahol a hasonló helyzetek sokkal többször előállnak. Nem is azért írom ezeket, mert a jelenlegi vezetés pártját akarnám fogni, sőt, erősen nem vagyok fidesz párti, csak mindig igyekszem reálisan nézni a dolgokat, ami sajnos nagyon ritkán jellemzi egyaránt a jobb- és baloldalt is.
bakegya
@Zsuga: engedd meg,jó néhány éve,a segítők oldalán kellő gyakorisággal átnyúlva a sógoroknál,még nem fordult elő velem,hogy időben ne legyen valaki,vagy valami a maga helyén,akinek reszortja.2.a pályán rekedt külhoniak telefonjai után mozdultak rá a témára.Az iszapnál hasonló volt a forgatókönyv-sajnálatos,de ezt tapasztalhattuk meg.
A többi nem publikus,mert mindenki tudhatta ez éles lesz és nem csak valóságsóba tévedtünk.
A "müssen"és a" muszáj" közt csak ennyi a különbség!
Zsuga
Szó mi szó, mostanra azért már az időjárás is csillapodott annyira, hogy sajátjaink is úrrá lehetnének a helyzeten. Na mindegy, most mondta be a rádió, hogy Budapestre várnak önkénteseket, akiket busszal szállítanának a még mindig kritikus helyzetben lévő területek megsegítésére, mert még mindig sok az elzárt terület. Ezt mondjuk nem egészen értem, talán kézzel akarják ellapátoltatni a közutakat?
vukkocska
@fefe0741: azért ott van a hó a kotró elején. Az út pedig már le van tisztítva, s magyar autót egy darabot sem látni, amelyik kotortva volna az utat. A TEK-es autón annyi van, amennyit a szél ráhordott. De nem is érdemel ezt folytatni, aki arra járt az úton, láthatta, hogy ki tisztította az utat :) Nekem konkrét meggyőződésem van.
fefe0741
@vukkocska: OK.nem egy képet látunk...
entero
@fefe0741: Te a saját szemednek hiszel, mások meg a politikai utálatuknak adnak hangot most is. Ez ennyire egyszerű.
gabrella
Szerintem megoszlik a felelősség: nem az autópálya felügyelet dolga lenne az autópálya díjért tisztán,járhatóan tartani az autópályát?
Másrészt az a sok hülye ember aki nem fogja fel,hogy nem lehet elindulni ilyen időben, mert majdnem 100 % hogy nem ér célba, a kormánynak most az egyszer szerintem a legkisebb a felelőssége. Sok hülyeséget csinálnak,de most a legkevésbé sárosak.
Pálinkafőző Rézüst
Namost a TEK-nek minek is ilyen szuper járművek?? Valaki tudja a választ??? A valódit???
SLAakku
Kovácsmester írta...
Március 7-én Pécsről Budapest felé jövet látom ám, hogy a közútkezelő emberei bőszen bontják a hófogó rácsokat. Igaz akkor ragyogóan sütött a nap. Gondolom nem csak itt bontottak, így a felkészülés tökéletesnek is mondható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.