Balog Zoltán arra kéri Szaniszló Ferenc újságírót, adja vissza a neki tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Az emberi erőforrások minisztere a Szaniszló Ferencnek írt levél másolatát egyúttal közzétette saját honlapján.

A tárca vezetője azt írta: "2013. március 15-e alkalmából Táncsics-díjat adományoztam Önnek a Magyar Újságírók Közössége felterjesztése alapján. Döntésemmel elsősorban azt a munkát szándékoztam elismerni, melyet külpolitikai újságíróként végzett, amikor az egykori szovjet térségből és a balkáni háborúról tudósított".

"A döntés meghozatalát követően értesültem azokról, az elmúlt években tett kijelentéseiről, melyekkel nem tudok azonosulni, mert szemben állnak az általam és a Kormány által képviselt értékekkel" - folytatta Balog Zoltán.

"Rossz döntésemet a nyilvánosság előtt is rögtön beláttam. Más eszközöm nem lévén, ezúton kérem arra, szíveskedjen visszaadni az Önnek általam, tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Bízom bölcs döntésében" - zárul a miniszter levele.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
És ezt komolyan is gondolta? Hogy majd visszaadja? Nem fogja visszaadni, Balog meg mossa kezeit, hogy hát sajnálom, mi megtettünk mindent... Tipikus Fidesz kommunikációs trükk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@soljanka: Ennyire nem vagyok bennfentes, hogy ilyen részleteket ismerjek. De az biztos, hogy (és már hányszor) kiderült, miféle ember ez a Balog. Komolyan hiszem, hogy minél előbb lemond, annál kisebb lehet az amúgy elég jókora szégyene. Mint pl. Schmitt is. ha nem húzza hadoválással az időt még olyan sokáig, akkor legfeljebb vele együtt elfelejtjük az egész történetet. De így ezek alaposan belénk vésődnek.
marlin
Ha ez a Balog "egy miniszter", akkor két lehetősége van (volt)!!
Elleneáll (hatott volna) a kísértésnek, és megtagadja a kitüntetés átadását,
vagy lemond!!
Evvel balf@szkodással csak azt az egyet bizonyította, hogy nem miniszter, hanem egy lábtörlő!!
QQCSI
A Magyar Nemzet kedden megkérdezte az esetről Balog Zoltánt, aki azt válaszolta a lapnak, hogy „a Magyar Úszószövetségnek és Gyárfás Tamás elnöknek az elmúlt években e sportágban végzett tevékenysége hatalmas erőfeszítést tükröz, és elismerésre méltó. Az viszont, hogy kivel fogok kezet és kivel nem, a személyes döntésem, amivel a továbbiakban nem kívánok foglalkozni.”
www.ujasz.hu/itthon/1578-balogh-miniszter-gyuloletbol-nem-fogott-kezet-gyarfassal
Darthon1
@nemkati: azért másoltam be az idézetet, hogy Balog szerint a közösség javaslatára került be a díjazottak közé. Ha viszont ezt az érintett közösség tagadja és még meg is nevezi az általa javasolt személyt, aki nem azonos Szaniszlóval, akkor Balog ordas módon hazudik.
QQCSI
@Darthon1: Nem mondod?! ;-)
Pedig, hát fideszes is, pap is, oszt mégis?
kukac50
Miért szavazta meg a bizottság,ha nem tarthatja meg.
Azok hibáztak akik megszavazták mondjanak le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.