Balog Zoltán arra kéri Szaniszló Ferenc újságírót, adja vissza a neki tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Az emberi erőforrások minisztere a Szaniszló Ferencnek írt levél másolatát egyúttal közzétette saját honlapján.

A tárca vezetője azt írta: "2013. március 15-e alkalmából Táncsics-díjat adományoztam Önnek a Magyar Újságírók Közössége felterjesztése alapján. Döntésemmel elsősorban azt a munkát szándékoztam elismerni, melyet külpolitikai újságíróként végzett, amikor az egykori szovjet térségből és a balkáni háborúról tudósított".

"A döntés meghozatalát követően értesültem azokról, az elmúlt években tett kijelentéseiről, melyekkel nem tudok azonosulni, mert szemben állnak az általam és a Kormány által képviselt értékekkel" - folytatta Balog Zoltán.

"Rossz döntésemet a nyilvánosság előtt is rögtön beláttam. Más eszközöm nem lévén, ezúton kérem arra, szíveskedjen visszaadni az Önnek általam, tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Bízom bölcs döntésében" - zárul a miniszter levele.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
És ezt komolyan is gondolta? Hogy majd visszaadja? Nem fogja visszaadni, Balog meg mossa kezeit, hogy hát sajnálom, mi megtettünk mindent... Tipikus Fidesz kommunikációs trükk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
És ezt komolyan is gondolta? Hogy majd visszaadja? Nem fogja visszaadni, Balog meg mossa kezeit, hogy hát sajnálom, mi megtettünk mindent... Tipikus Fidesz kommunikációs trükk.
dubitus
Gondolkodjunk az ő fejével!
Tudta, hogy kapni fog (ha máshonnan nem, a meghívóból), megérdemeltnek tartotta, elfogadta.
Miért is adná önként vissza?
Ráadásul akkor, amikor kormánytisztviselő véleménye, azé, aki átadta: "...rossz döntésének mégis lesznek jó következményei, hiszen azáltal, hogy néhányan visszaadják a díjat, „tisztul a Táncsics-díjasok névsora”."
profon
Én a helyében visszaadnám ,mert ebből aztán tényleg lehetne egy jó kis összeesküvés elméletet kreálni :))
painkiller
Na mi van telefonáltak a követségről,gumigerinc?
nemkati
@dubitus: Azért ezzel a „tisztul a Táncsics-díjasok névsora” mondatocskával nem sok hitele maradt Balognak, hogy most majd őszintén fájlalja a döntését, és szépenkér. Inkább arról lehet szó, hogy olyanok is felháborodtak, akiknek ad a véleményére, és jó akar maradni náluk.
nemkati
Egy szavazási ötlet 2014-re:

(Szaniszló védelmében)

"...

És azt is szeretném önnek elmondani, hogy nem mindenki fél önöktől az én hazámban sem. Én sem félek. Lehet, hogy egy napon majd engem is kilőnek rakétával, mint egy kutyát, de akkor sem fogok félni a saját hazámban. Ezt jól jegyezze meg! Én soha nem leszek Izrael kutyája, mint itt az összes parlamenti párt. Érti? Soha! Sem megvásárolható, sem megfélemlíthető nem vagyok. És ezzel még sokan így vagyunk. És egyre többen és többen. És abban a pillanatban, hogy kormányra kerülünk, Gyöngyösi Márton lesz a külügyminiszter, Szaniszló Ferenc pedig a Médiahatóság élére kerül. Önt pedig udvariasan hazaküldjük. És minél előbb, annál jobb!

Vona Gábor
a Jobbik elnöke
2013. március 18."

www.facebook.com/pages/Szaniszl%C3%B3-Ferenc/226503060694740
barew7
Egy idézet Balog Zoltán Facebook oldalának kommenjei közül:

" Tisztel(e)t(len) Balog Zoltán Úr! Maga helyett is szégyenlem magamat. Ezt az nyomdafestéket nem tűrő viselkedést, lépést mely szerint Ön visszakéri a Táncsics díjat Szaniszló Ferenctől, mélységesen felháborítónak tartom. Ha már odaítél egy díjat valakinek, legalább legyen magában annyi tartás, hogy nem járatja le magát ilyen és ehhez hasonló viselkedéssel amelyet a díj átadásakor, illetve a mai napon honlapján közzétett levél kapcsán tett. Szégyen amit művel. E cselekedet kapcsán minden normális érzésű emberben felmerül a kérdés, hogy vajon miért is tette mindezt. (Erre sajnos sejtem a választ.) Ha az elmúlt napok híradásait, és nyílt leveleit tekintem nem is csoda, hogy meghátrált a nagy nyomás alatt. Lehet ugyan, hogy ezzel nem került ki abból a bizonyos zsíros körből, ellenben előttem, és sok hozzám hasonló gondolkodó és értelmes ember előtt teljességgel lejáratta magát egy életre! Kívánom önnek, hogy tartsa meg a jó Isten ebben az állásában, és majd amikor a legjobban szüksége lenne Istenre, akkor kapjon Tőle egy hatalmas maflást! Mert Ön megérdemli... (A pénzt, hírnevet, befolyást nem lehet a másvilágra vinni, a tartást és becsületet érdemes volna, de maga már ezeket sem fogja, az biztos!) (B.Árva)
turul72
Én pedig arra kérem miniszter urat (Torgyán dr. szavaival élve): Monnnnyon le.
Ha ad egy díjat valakinek, azt utóbb ne kunyerálja vissza. Főleg ne ilyen szánalmasan. Ha meg nem akart adni, miért nem nézett utána korábban? Vagy elküldhette volna véleményezés a kiválasztottak helyi képviselőjének. Úgyis úgy ugrálnak, ahogy ők fütyülnek.
silber13
Ez a betanított esztergályos-páter a papi képzést is levelezőn végezte? Betanított pap lenne? Szánalmas egy figura. De a nyalást megtanulta, miként a katekizmust, bár ez utóbbit kétlem.
coni
Ez becsülendő. Ha Balog ennyire megalázkodott, remélem Szaniszló sem égeti magát.
köhögő bolha
A horgászboltban lenne jó helyen ez a csúszó-mászó balog. De az is lehet,hogy hagyták megszökni,mivel nem akadt pecás aki felcsalizta volna .
lenhardtibolya
Szaniszló megérdemelte a díjat, tehát - szerintem - nem kellene visszaadnia már azért sem, mert a liberális oldal ennyire vinnyog miatta! Azokra ne figyeljen, mert ha valaki nem közülük kap kitüntetést, akkor máris elkezdődik a huhogás! Pukkadjanak meg! Balog pedig vonuljon vissza, hogy kezelni lehessen megpuhult gerincét!
Csizmás Kond
Balogurnak kussolnia kéne mint a tehénlepénynek, Ha elkövette azt a hibát, hogy fogalma sem volt kinek mit ad akkor meg sem érdemli azt a pozíciót ahol további bakikat követhet el.
A nézetektől függően Szaniszló van olyan újságíró mint a Balig milyen miniszter...
valakiaki
Szaniszló szerintem kicsit szélütött és képernyőn igencsak idegesítő mind a retorikája, mind a mimikája. De a múltban voltak elismerésre érdemes munkái! Van igazság abban is amit mond, de nyilván sokszor túlzásba viszi, mint a szélsőségesek általában. Ha megfosztjuk a szövegeit a túlzásoktól, antiszemita megnyilatkozásoktól, állandósult zsidófób alaphangtól, akkor nagyon is érdemes rá figyelni. Tegye meg ezt saját maga, konszolidálja magát ha tudja és akkor a mondanivalója mind arany lesz, így meg csak szarba bugyolált arany.
Balogh meg szerintem is szégyenbe hozta magát. Megértem valahol és sajnálom is meg kicsit nem is :)
Darthon1
"2013. március 15-e alkalmából Táncsics-díjat adományoztam Önnek a Magyar Újságírók Közössége felterjesztése alapján."
Nem tisztem megvédeni Balogot, de ő csak odaadta a díjat. Ez egy közösség által kiválasztottaknak adományozott díj, tehát Szaniszlót egy közösség tartotta díjra érdemesnek. Ha visszaadná pont azokat venné semmibe akik erre érdemesnek tartották. A választott nép pedig mehet a Panaszfalhoz.
varirmag
Szomorú hogy eddig jutottunk ! Amit Szaniszló mond abban sok igazság van,akkor is ha nem mondják ki !
www.youtube.com/watch?v=FMIXR6NxydM
csiga0771
@miazero: @barew7: Köszönöm ezentúl tudom hol keressem ! LIKE
soljanka
Normális demokráciában ilyen esetben a miniszter nem égeti magát tovább, hanem gerincesen bevallja tévedését, és lemond...

Na most,
1. mi nem vagyunk demokrácia
2. mi nem vagyunk normálisak
3. Balog nem tévedett, hanem tudatosan, juszt is odadta a díjat
4. Balognak eddig sem volt gerince
nemkati
@Darthon1: Mégis, miféle közösség által kiválasztott Szaniszló? Magyar Újságírók Közössége? Kik ezek, a 2010-ben akalult csoport tagjai? Milyen alapon veszik át a MÚOSZ jogkörét? Milyen tagokból áll és milyen díjazottjaik vannak? Hát az érthető, hogy a Magyar Nemzet munkatársait díjazzák, hiszen az az egyetlen értékes munkát végző lap, ugye?

„A díjazottakról döntő kuratórium összeállítása tavaly decemberben az előző évektől eltérően nem a szakmai szervezetek ajánlásait tiszteletben tartva történt, arról a miniszter döntött ” – tudta meg az eMasa Tóth Károlytól, a MÚOSZ elnökétől, aki hangsúlyozta: – „A MÚOSZ-nak semmi köze Szaniszló Ferenc jelöléséhez. A mi jelöltünk az öttagú kuratóriumba Domány András, a Magyar Rádió korábbi parlamenti tudósítója, tavaly Táncsics-díjjal elismert kollégánk volt, a díjra pedig Farkas Zoltánt, a HVG munkatársát jelöltük. Egyik jelöltünket se fogadta el a minisztérium.”
nemkati
@soljanka: Nem tudom, Balog tudatosan tévedett, vagy valóban fogalma se volt, ki ez a Szaniszló. De mindegy is, nem ez a lényeg. Amikor kiderült, kinek adta oda a díjat (és nem csak Szaniszlóval van baj, mondjuk a Kárpátia se tartozik a legelfogadottabb együttesek közé), azonnal le kellett volna mondania, akkor még valahogy kijöhetett volna ebből. Így már tökmindegy, Szaniszló visszaadja-e vagy sem, Balognál ez már se nem oszt, se nem szoroz. De gyanítom, mivel egy bandába tartozik a leggerinctelenebb emberekkel, róla is lepereg minden, mint a rinocérosz bőréről a sár.
soljanka
@nemkati: Én nem fogadom el, hogy tévedett: ekkora apparátussal, tanácsadókkal a háta mögött nem tévedhet ilyen ügyben. Ha meg igen, akkor nem miniszternek való.Az államtitkára tudta, hogy kiről van szó, a kuratórium nem javasola Szaniszlót. Balog meg beintett nekik - most meg mosakszik.
Zsuga
Először kitüntet valakit azért, mert elismeri egy bizonyos területen végzett munkáját, aztán mégis visszakéri, mert rájön, hogy az illető nem hajlandó ugyan azokat a nézeteket vallani, melyeket egy magyar miniszter elvár ebben a kutya nagy demokráciában, mely nekik köszönhető.
nemkati
@soljanka: Ennyire nem vagyok bennfentes, hogy ilyen részleteket ismerjek. De az biztos, hogy (és már hányszor) kiderült, miféle ember ez a Balog. Komolyan hiszem, hogy minél előbb lemond, annál kisebb lehet az amúgy elég jókora szégyene. Mint pl. Schmitt is. ha nem húzza hadoválással az időt még olyan sokáig, akkor legfeljebb vele együtt elfelejtjük az egész történetet. De így ezek alaposan belénk vésődnek.
marlin
Ha ez a Balog "egy miniszter", akkor két lehetősége van (volt)!!
Elleneáll (hatott volna) a kísértésnek, és megtagadja a kitüntetés átadását,
vagy lemond!!
Evvel balf@szkodással csak azt az egyet bizonyította, hogy nem miniszter, hanem egy lábtörlő!!
QQCSI
A Magyar Nemzet kedden megkérdezte az esetről Balog Zoltánt, aki azt válaszolta a lapnak, hogy „a Magyar Úszószövetségnek és Gyárfás Tamás elnöknek az elmúlt években e sportágban végzett tevékenysége hatalmas erőfeszítést tükröz, és elismerésre méltó. Az viszont, hogy kivel fogok kezet és kivel nem, a személyes döntésem, amivel a továbbiakban nem kívánok foglalkozni.”
www.ujasz.hu/itthon/1578-balogh-miniszter-gyuloletbol-nem-fogott-kezet-gyarfassal
Darthon1
@nemkati: azért másoltam be az idézetet, hogy Balog szerint a közösség javaslatára került be a díjazottak közé. Ha viszont ezt az érintett közösség tagadja és még meg is nevezi az általa javasolt személyt, aki nem azonos Szaniszlóval, akkor Balog ordas módon hazudik.
QQCSI
@Darthon1: Nem mondod?! ;-)
Pedig, hát fideszes is, pap is, oszt mégis?
kukac50
Miért szavazta meg a bizottság,ha nem tarthatja meg.
Azok hibáztak akik megszavazták mondjanak le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.