Történelmi csúcsra, 21 630 milliárd forintra emelkedett február végére a központi költségvetés bruttó adóssága - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán. Az emelkedés a devizaadósságnak volt köszönhető, ami egyrészt a forintgyengülés következménye, másrészt pedig a februárban kibocsátott 3,25 milliárd dollárnyi új devizakötvény is most jelent meg.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
mindent bele matolcsy:
"z adósságunk ráadásul úgy emelkedett csúcsra, hogy február végén még "csak" 296,25 forint volt az euró jegybanki középárfolyama. Ha március végéig nem sikerül jelentősen elmozdulni a jelenlegi 305-ös szintről, akkor a további három százalékos forintgyengülés a 9000 milliárdos devizaadósságban mintegy 270 milliárd forintos növekedést okozhat, hiszen az ÁKK minden devizát euróra swapol. Vagyis ha a következő napokban nem erősödik érdemben a forint, akkor a március végi adat a 22 ezer milliárd forintot is megközelítheti akár."
innen szép csökkenteni az adósságot. de mivel. mert ha jól tudom, már csak az mnb-pénz ami maradt.
vagy nem (lásd ciprus)?
www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_lakossag_es_a_vallalatok_megtakaritasaira_faj_az_allam_foga.548341.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.