Huszonöt helyett akár harminc gyerek is járhat ősztől egy óvodai csoportba és 27 helyett 33 gyerek is egy osztályba, ha a parlament elfogadja a kereszténydemokra Michl József közoktatási törvényt módosító javaslatát.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
@cadmagician: Aki megengedheti magának most is magánba viszi a gyereket...aki nem az ezután sem fogja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@rézfánfütyülős: Nem úgy gondoltam, hanem pont arra hogy sok helyen nem a jól képzettek maradnak a szakmában hanem akik a fenntartóknak behízelegnek. Sok nem is tud fegyelmet tartani, mert nem sikerül neki a gyerekekkel összhangba kerülni. Hallottam egy két olyan kijelentést tanároktól akiknek bizony én nem adtam volna diplomát.
Pisti271
@rézfánfütyülős: Én tényleg szeretem ezeket a tárgyakat. :)
40 évvel érettségi után, bukott középiskolásokat úgy felkészítettem matekból,
hogy négyessel mentek át a pótvizsgán.
kkalman
Majd megszokják a nagyobb csoportlétszámot. Mikor iskolába jártam nem volt osztály 40 fő alatt. És ember lett belőlem és a korosztályom többi gyerekéből is.
Ariana
A 25 és a 30 közt gyakorlatilag nincs különbség. Ellenben borzalmasan nem tud fogalmazni, aki ezt írta.

„Mivel nem lesz több csoport, ezért továbbra is elegendő lesz csoportonként 1-1 vécé” – a mondat két fele közt nincs oksági kapcsolat. Helyesen: „mivel a vécé továbbra is a csoportok száma, nem a létszám szerint van meghatározva, nem kell több vécét építeni” vagy hasonló. „A sok óvodában már most is tapasztalható helyhiány várhatóan azt is jelenti majd, hogy az óvodás a nem iskolaérett hatéveseket is iskolába küldik majd – a törvény szerint ugyanis ettől az évtől erről már nem a szülő, hanem az óvoda dönthet.” – az iskolaérettségben eddig sem a szülő volt kompetens dönteni, vagy nem egyedül. Ne tételezzük már fel, hogy az óvoda nem tudja eldönteni, ki iskolaérett.
balintj
Szomorú, hogy egyre emelik az óvodai és iskolai csoportlétszámokat, Annak ellenére is, hogy egyre több a nehezen kezelhetö, a részképességzavaros, vagy akár deviáns gyerek is.
rézfánfütyülős
@Pisti271: Gratulálok, mert Te érted az összefüggéseket azért tudod átadni a tudásodat.
Kiváló tanárod lehetett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.