Egy elmélkedés a "fasizmus alóli felszabadulásunk ünnepén" + tanár olvasónk írása Mi lett volna, ha Churchill elfogadja Hitler békeajánlatát? A második világháború érdeklődés hiányában elmarad, a kommunizmus nem veti meg a lábát Kelet-Európában, a zsidóság kivándorol, nincs liberalizmus, bevándorlás és erkölcsi válság. Van viszont család, sok gyerek, és nincs több millió arab, török és más szegény országokból érkező bevándorló. Érvényben maradnak a bécsi döntések, Észak-Erdély hazánk része. A Székelyföld úgyszintén. És a Felvidék egy része is a miénk. További részletek: http://kuruc.info/r/20/24563/#ixzz2PVAliSI0

Forrás: mommo.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
Igen, ez a jól ismert "mi lett volna, ha..." dilemma. Mi lett volna például, ha Stauffenberg sikerrel jár a Hitler elleni merénylettel '44 nyarán, és utána egyszerűen kikapcsolják Németországot a háborúból? A második bécsi döntés által visszacsatolt területeket biztosan elveszítjük, de akkor elképzelhető, hogy nem kerülünk szovjet uralom alá.
De ha már itt tartunk, mi lett volna, ha Hitler nem válik azzá, akivé? Nincs nácizmus, nincsen Harmadik Birodalom. Sztálin dédelgetett álma volt lerohanni Európát, így akkor a II. világháború talán Nyugat-Európa (és részben az USA) valamint a Szovjetunió közt zajlik?
marlin
@Pilóta: A nyúl, a bécsi döntés, vagy a Jalta??
Hogyan fogadta volna el Churchill a Nemzetvezető békeajánlatát egy ellene létrehozott szövetség tagjakét?? "Ezolyannagyonlólábas" lenne!!
silber13
@Pilóta: Churchill soha nem fogadta volna el Hitler békeajánlatát, de ha mégis, a német hadsereg ugyanúgy belefulladt volna az orosz távolságokba és az időjárásba, valamint a kimeríthetetlen orosz erőben, mint ahogy megtörtént.
aremy
az akkori harcban álló országot felszabadították a szovjetek és a mai
békében nyomorgó Magyar köztársaságot Kifogja felszabadítani a fidess
uralom alól???
lajospapa
Ne csak április 4-től nézzük mi történt, amikor jött Rákosi. Előbb voltunk egy kicsit látogatóban a Donnál, és akikkel szövetségben tettük ezt legalább olyan hosszú időre tervezték a kirándulást, mint a szovjetek ittléte. Másrészt lassan felépül a 45 előtti "Úri Magyarország", olvassatok róla József Attilától, Mórától. Nem mondanám, érjétek meg egyetlen napra szegényként, napszámosként. "Vizet árulva a Világ Moziban". Azt nem tudhatjuk mi lett volna ha... Azt viszont lehet tudni mi volt előtte, és ebből kell következtetni esetleg mi lesz ha...
SLAakku
"A felszabadítók atommal jönnek vissza, de persze a szovjetek sokáig itt voltak, s az első Paksi Atomerőművet is ők építették.Ahogy emlékszem, azon dolgoztak még magyar mérnökök is, s nem is rosszul, hiszen a Paksi Atomerőművet ma a világ 10 legbiztonságosabb atomreaktora között jegyzik.és abban sincs kivetnivaló, hogy a Rusatom is pályázik a paksi bővítésre, hiszen nincs rossz hírük, sőt ahogy emlékszem, ők emelték ki azokat a fűtőelemeket, amelyek megsérültek, a tisztításukat végző francia cég hibájából.Tehát semmi baj az orosz atommal, különösen. hogy mind a mai napig hozzájuk visszük az elhasznált elemeket."

Talán nem véletlen, hogy a Rusatom nevű orosz cég épp ma mutatta be azt az atomerőművi technológiát, amit Pakson építenének be, ha ők kapnának megbízást a bővítésre, vagyis két új blokkra. Április 4-én, de még 1945-ben szabadította fel az utolsó magyar falut a szovjet hadsereg.

www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=82161

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.