A Hortobágyi Nonprofit Kft. a több mint 10 millió euró összköltségvetésű projekthez 2012-ben nyerte el az európai uniós támogatást - olvasható a közleményben. A nonprofit kft. március 1-jén kinevezett menedzsmentje a társaság új tulajdonosi joggyakorlójával, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatósággal közösen megvizsgálta a pályázat célkitűzéseinek jogszabályi hátterét, megvalósításának előrehaladottságát és megállapította, hogy a projekt 2012. szeptemberi kezdése óta eltelt fél évben gyakorlatilag semmi sem történt, a pályázatot pedig jogi értelemben átgondolatlanul, előkészítetlenül nyújtották be, illetve az időközben bekövetkezett jogszabályi változásokat sem vették figyelembe - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott dokumentum.

Forrás: mixonline.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Ilyen impotens társaságot! Ezek már 10 millió euróval sem tudnak mit kezdeni! A projekt felmondása után a Hortobágyi Nonprofit Kft. a tulajdonosi joggyakorlóval egyetértésben vajon miért nem mond fel?
SLAakku
Aha... A hortobágyi génmegőrző kft. kénytelen volt felmondani egy 3 milliárd forintos elnyert uniós támogatást, miután a vidékfejlesztési miniszter bejelentette: területükből nyolcezer hektárt magáncélra adnak bérbe.

(már meg is van az a 38 személy, aki ezt a nyolcezer hektárt használni fogja, így a természetvédelmi területen az Európai Unió által támogatott tájrehabilitációs legeltetési program végrehajtása helyett "baráti földosztásba kezdtek")

A génmegőrző 15 ezer hektárja után járó uniós földalapú támogatás adta volna a pályázathoz szükséges 30 százalékos önrészt, de a 8 ezer hektár elvonása miatt ez meghiúsult. A kft. egyébként 3 ezer hektár teljes vízrendezését tervezte, valamint 1500 hízómarhát, 200 bivalyt és 500 birkát vettek volna, új munkahelyeket is teremtve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.