A népegészségügyi mozgósítást nevezte a következő feladatnak Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a Népszabadságnak adott interjújában, ahol ennek részeként említette a szervezett szűrések rendbetételét.

A lap hétfői számában megjelent interjúban az államtitkár kifejtette: elindul az a program, amelyben védőnői kompetenciává válik a méhnyakrákszűrés, hogy szélesebb körben hozzáférjenek a nők. Jelezte: hamarosan jogszabály kötelezi a magánnőgyógyászokat, hogy az általuk elvégzett szűrések adatait átadják, hogy lehessen követni, ki vett részt szűréseken, ki nem, ki az, aki megbetegedett és kezelésre szorult, s annak mi lett a sorsa.

Szócska Miklós arról is beszámolt, hogy az egészségügyi kormányzat kampányolni fog azért, hogy az emberek változtassanak az életmódjukon: nézzék meg alaposabban, hogy mit esznek és mozogjanak többet. Az államtitkár a harmadik fontos ügynek a betegútszervezést nevezte, kifejtve, hogy az alap- és járóbeteg-ellátókat ellátják adatokkal, hogy maguk tudják irányítani betegeiket.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
Az én egészségemet hagyják csak meg nekem!Mert ők rontottak rajta,nem kicsit,nagyot!!A védelmükre senki nem kíváncsi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
erzsi101
A legtöbb szakrendelésre minimum 1 hónap a várakozási idő.Majd ha ezt csökkentik akkor foglalkozzanak velem,meg szabályoznak, ijesztgetnek,. Ha nem vagyok együtt működő elveszik a gyógyszer támogatását!!Ha gyors diagnózist szeretnék -magánrendelőbe kell menni.
szaboria1
@erzsi101: De sokan a magánrendelői árakat nem tudja megfizetni.
erzsi101
@szaboria1: Ez igy van arról már nem szóltam,hogy ott is futószalagon megy minden!
excep
gondolom azért vont ki ennyi forrást az egészségügyből
kukac50
A tüdőszűrés megszüntetésével és fizetőssé tételével már védik!
Köszönjük szépen nem kérünk ilyen védelmet.
zipper
Szóval ezért drágulnak az élelmiszerek, drága, aranyos ez a kormány, így mindjárt más...hogy simogassa meg őket a 25.000 Volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.