Mint arról korábban beszámoltunk, Robert Fico merénylet áldozata lett. A támadót elfogták, ám érdekes dologra hívta fel a figyelmet a szakértő.

Nem vetették magukat golyó elé – Hibáztak Fico testőrei?

Illusztráció: freepik.com

Juraj Zábojník, a szlovák Alkotmányos Tisztviselőket Védő Hivatal korábbi vezetője szerint hibázhattak Robert Fico testőrei a szlovák miniszterelnök elleni szerdai merényletkísérletnél – idézi a Telex a a Denník N szlovák hírportált.

Zábojník szerint elfogadhatatlan, hogy a merénylő négy-öt lövést is le tudott adni, mielőtt leteperték. A szakértő azt is kifogásolta, hogy egyik testőr sem vetette magát a miniszterelnök és a merénylő közé.

Az Alkotmányos Tisztviselőket Védő Hivatal korábbi vezetője szerint a merényletkísérlet helyszínén nem volt annyi ember, hogy ne lehetett volna biztosítani Fico védelmét.

Forrás: dennikn.sk, telex.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Szerintem túl sok bárgyú filmet nézett valaki. A testőrnek nem az a dolga, hogy megölesse magát, hanem az, hogy mevédje a védett személyt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Menőmanó: pedig őt azért fizetik! =))
Yeromos
Mer nem a Kevin Costnert alkalmazta.
Yeromos
Szerintem túl sok bárgyú filmet nézett valaki. A testőrnek nem az a dolga, hogy megölesse magát, hanem az, hogy mevédje a védett személyt.
szegfue
Először az unokám mutatta telefonján a videot... nem láttam és nem hallottam a fegyver dördülését... azt hittem, hogy a testőrei lökték a földre védelemből. Szóval naiv voltam.
FLETÓ
A felvételek (fotók, videók) alapján nem is tudták volna így védelmezni az adott pillanatban, mert kordon választotta el Ficot az emberektől!, vele szemben pedig, akivel kezet akart éppen fogni! Képtelenség lett volna eléugrani egy testőrnek! Oldalt állt, mellette 2-3 közülük!
Sajnos az ilyen helyzeteket használja ki minden gazember!
Sakk Matt
@Menőmanó: Nem kötelező testőrként dolgozni! Egyébként pedig rajta valószínűleg van kevlármellény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.