A nemzetiszocialista és a kommunista diktatúrák alatt elkövetett bűnök fájdalmas sebeket hagytak, ezért a diktatúrák jelképeinek használatát mindaddig tiltani kell, amíg Magyarországon egy olyan ember is él, akit ilyen jelképeket viselők kínoztak meg - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára az erről szóló előterjesztés keddi, általános vitájában az Országgyűlésben.

Répássy Róbert elmondta, az önkényuralmi jelképek használatának általános tiltása helyett a jelképek köznyugalom megzavarására alkalmas terjesztése, nagy nyilvánosság előtti használata vagy közszemlére tétele lesz tiltott.

Az államtitkár közölte azt is: a korábbihoz képest azért szűkül a büntetendő magatartások köre, mert az Alkotmánybíróság (Ab) a szabályozást túl tágnak ítélte, amely ellentétes bírói döntésekhez vezethet, így önkényes jogértelmezésre ad lehetőséget. Az Ab legitim célnak tekinti a véleménynyilvánítás korlátozását a diktatórikus rendszerekkel való azonosulást kifejező jelképek használatával kapcsolatban - hangsúlyozta egyúttal.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Pilóta: Engem nem fog érinteni mert alkoholt már nem iszunk.
zipper
a módosítás megváltoztatásának a módosítása:

A vörös csillag alapszíne narancssárga - oszt' jó napot !
abacs62
Most mi lesz a szakmunkás bizonyítványommal, vagy a rengeteg nem "orsóstol" kapott kitüntetéseimmel, amin veres csillagok vannak? Ez után bérelek egy kiállító termet, és közszemlére teszem, mert büszke vagyok rájuk, hogy "lézer jani" által 0-nak tartott emberből is lehet valaki tisztességes úton.
mátmar
Ha valaki kitesz egy logót, hogy " I LOVE Heineken" akkor megbüntetik???
Darthon1
Ez beszél, hát ennek még a feje is vörös! Hülye Kádár huszár!
bretagne
Esküszöm már nem tudják, mit csináljanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.