Ahogy az várható volt, az új jogszabályok miatt óriási a káosz az iskolai beiratkozások körül. „Nem tudom, mi lesz, majd fent eldöntik” – mondta kezeit széttárva az egyik budai általános iskola igazgatója arra a szülői kérdésre, mit tudnak kezdeni a túljelentkezéssel. Az iskolának a törvény szerint fel kell vennie a körzetébe tartozó gyerekeket, ám idén annyival többen jelentkeztek, hogy erre esély sincs. Egy másik iskolában a 81 helyre csak hétfőn több mint 120-an jelentkeztek, de még kedd délutánig várják a szülőket, így várhatóan a létszám csak nőni fog. A körzetis gyerekek felét sem fogják tudni befogadni. Tudunk olyan óvodáról, ahova a kétségbeesett szülők telefonáltak be, hogy bár korábban kiadták gyermekük iskolaérettségét tanúsító bizonyítványt, vonják vissza, mert a gyerek nem fog bekerülni a választott iskolába. (Valahogy sikerült visszaszereznie a papírt a szülőnek az iskolából, az óvoda írt egy újat, hogy a gyerek nem iskolaérett, tehát marad még egy évig.)

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Szokás szerint, hoznak egy rendeletet, anélkül, hogy átgondolnák hogy annak milyen hatása lesz!
Ami jellemző,: túljelentkezés, fejetlenség, kapkodás, kétségbeesett szülők.
Az óvoda, és az iskola pedig nem tud segíteni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
@Kutyafüle: Azt hittem, kitünt, hogy humor volt.
lenhardtibolya
Eddig az volt a baj, hogy csökken a születések száma, most meg kiderül, hogy túl sok a gyerek? Hogy van ez? Nem lehet, hogy iskolákat zártak be, azért nincs hely? Én nem tudom, csak elképzelem...
nahát
Nem is kellett volna hagyni hogy idáig jusson ez az egész! Ahogy egy tévében nyilatkozó anyuka mondta, hogy "neki szüksége lenne még arra az 1 évre". És a gyereknek?
Régen szalajtós gyerek talán osztályonként 1-2 volt, most kb fele év vesztes! Szörnyű!
A gyereknek 6 évesen iskolába kell menni és csak komoly indokkal lehessen visszatartani Ne a szülő döntse el ,hogy neki hogyan kényelmesebb!.
Bórembuk
Azért tessék már figyelembe venni, hogy Rózsika egyedül nem tud ennyire "hülye" lenni. Vannak döntés előkészítők, akiknek rendelkezésére állnak az alábbi adatok: iskolás koru gyermekek száma, iskolai férőhelyek megoszlása, tanárok száma, azaz igény és feltétel. Ők mit tettek le az asztalra, ha egyáltalán bevonták öket? Ezekből lehet döntést hozni, hogy egy feladat teljesíthetősége érdekében milyen intézkedéseket szükséges hozni, végrehajtani. Ez az intézkedés az egész magyar társadalom lebecsülése, diletáns vezetés idiótának nézett állampolgároknak. Ezt választották, lehet élvezni, netán tenni ellene a höbölgésen kivül, bár az időközi választások nem ezt igazolják.
lajospapa
Vegyék figyelembe, hogy milyen nehéz megszámolni ennyi ugrándozó ovist. Majd bemennek az első osztályba a tanító néni vezényel hogy egy kis dombra lecsücsülünk, csüccs! Aztán már csak a néhány kimaradónak kell padot szeretni.
kukac50
Eddig kevés volt a gyerek, most meg sok, nincsen hely elegendő az iskola kezdő gyerekeknek. Meghoztak egy törvényt,csak éppen a kormány és Rózsika nem tartja be.
Ameddig az önkormányzatoknál volt az iskolák ügye, azok már tudták hány elsős lesz és annak arányában meg volt az indításhoz szükséges osztály.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.