Sokkal hasznosabb lenne, ha a gyerekeket először a helyes táplálkozás ismereteibe vezetnék be. Ha az egészséges életmódra nevelés nem kezdődik el gyermekkorban, sajnos később már igen nehéz lesz szemléletváltást elérni.

Forrás: testepitek.hu
Feltöltő: szilagyisz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Basic knowledge (alapvetoen koztudott): az egeszseges etelek, elelmiszerek, organikus termekek nem kicsivel, de SOKKAL dragabbak, mint a szalonna, mu-zsir, teszta, satobbi. Ha nem vettek volna meg eszre magukat az elvtarsak odafont, akkor meg az alapveto tej-kenyer-krumpli megvasarlasa is fejfajast okoz a szuloknek, nemhogy az ilyen, eleve dragabb elelmiszerek beszerzese... csuti vitya egy olyan alomvilagban el, ahol a budapesti gyerekek lohatrol tanulnak nyilazni, meditalniuk kell, valasztaniuk az erkolcs VAGY a hittan kozott - persze vallasi ontudat nelkul, vagy eppen erkolcsi pelda nelkul, valamint megtanitjak nekik, hogy hogyan keszitsenek primor paradicsombol,paprikabol, uborkabol , lilahagymabol kecskesajt hozzaadasaval sopszka-salatat, ami melle glutenmentes vajas piritos kenyeret esznek, citromos-fokhagymas avokadoval megkenve. (A recept valodi, az ara csillagaszati, itt Ujzelandon is. Egy 500 gr-os glutenmentes kenyer, eloreszeletelt 9.45 NZD-be kerul, 1 db kaliforniai paprika 3.29 NZD-be, a paradicsomnak kilonkent 12.00 dolcsi az ara, 500 gr koleszterincsokkento vajnak az ara 10.49 NZD. Arak ellenorizhetok. ) Viszont kurva egeszseges, es tobb mint valoszinu, hogy a felso EZER gyerekei a suliban az ilyesmit mar unottan vissza is utasitjak.
soljanka
@Tootsy: jó neked,hogy ilyen messze vagy...
Megértem az új módit itthon: óvodáskorú gyerekes házaspárok tanulnak ezerrel nyelveket, hogy mire jön a suli,ne itt kelljen kezdeni a kicsiknek; akiknek alsós gyerekei vannak meg már - az én ismeretségi körömben most épp három- már szeptembertől nem itthon fognak élni.

Agyrém ami ebben az országban folyik (:
Tootsy
@soljanka: Nagyon sajnallak az igazi baratok elvesziteseert, de az internet sok mindent potol, hidd el, en tudom, mert nekem is rengeteget jelent. Blogolni csak ezen az oldalon blogolok, sem idom, sem kedvem mas oldalakra menni, itt normalisak a megszolalok. A szuloknek iszonyu nehez lesz, a gyerekek maximum 3 honap alatt perfekt megtanulnak beszelni az iskolaban - ez az itteni atlag - , mondjuk esetleg a kiejtessel lehet egy kis gondjuk, de csak azert, mert a szuleiket is fogjak hallani idegen nyelven beszelni. Vonatkozik ez mindegyik nyelvre, kivetel nelkul. (Sajat tapasztalat). Fogjak erezni a "nyelv bortonebe zart erzest", es rengetegszer lesznek nagyon duhosek, mert azt fogjak tapasztalni, hogy itthon magasan muveltek, kepzettek voltak, kulfoldon pedig - kizarolag a nyelv miatt - pont egy 5 eves gyerek szintjen fogjak oket kezelni, nem lenezesbol, hanem mert nem tudjak magukat olyan arnyaltan kifejezni, mint azt magyarul tehetnek,... Kulonosen nehez ez olyan embereknek, akik a munkajuk soran sok beszedre kenyszerulnek, a telefont pedig ugy fogjak utalni, hogy csak na,...Es fel kell ra keszulniuk, hogy a legtobb hely ugyfelszolgalatan indiaiak dolgoznak, vagy kinai-koreaiak, akik 100 ev utan is erthetetlenul beszelik az adott orszag nyelvet. A legmodernebb helyeken pedig robotokkal kell targyalni: (pl. telefontarsasagokkal, aramszolgaltatoval, vagy eppen az immigration service-zel), itt a gephang feltesz egy kerdest, amire valaszolni kell: pl. Pay the bill, es ha a gep nem erti az akcentusod miatt a valaszodat, meg tizszer elkerdezi ugyanazt, aztan megszakitja a vonalat, mert targyalhatatlannak tart,... Bar mindenkinek sok sikert kivanok, sajnos, hogy csak kint lehet eletet remelni, Ma.o.-n kivul...:o((
human
Akkor inkább tanítanák meg, hogy kell egy háztartást vezetni. Úgy értem gazdálkodni a pénzzel, milyen költségei vannak egy háztartásnak. Esetleg ki lehetne térni a hitelek előnyeire és buktatóira. Ennek forintban mérhető értelme lenne.
kedwes
@human: Hát... nagy bátorságra vall ilyet elvárni.
Hiszen, ami biztos meglehet élni 47 ezerből! Csak nem tudni, hány napig.
Bár akik ezt hirdetik, náluk napi 47 ezer a minimum!
Valószínűsítem a közgazdaságtanból már kikopott az, az állítás, hogy: A társadalom legkisebb gazdasági egysége a Család! De, hogy ismeretlen, az biztos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.