A kormányzati kommunikáció egyik eleme a minimálbér 24 500 forintos emelése 2010 óta. A nettó azonban alig nőtt 4000 forinttal, ezt pedig el is viszi a 2010-es bázison mért 13 százalékos pénzromlás. A kormány egy ideje már futtatja a "Magyarország jobban teljesít" kommunikációs kampányát, melynek egyik pontja a hazai bérviszonyokra, elsősorban a minimálbérre vonatkozik. Mint ismert, idén a várható inflációt jóval meghaladó mértékű, 5,4 százalékos emelésről döntött a kabinet, így 98 ezer forint a kötelezően fizetendő munkabér, a garantált bérminimum pedig 108 ezer forintról 114 ezerre emelkedett. Mivel a rezsicsökkentés révén rekordalacsony, 3,1 százalékos lehet a kormány várakozása szerint a fogyasztói árindex mértéke, reálszinten az alacsony keresetűek emelkedést tapasztalhatnak 2013-ban.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

űrbán
Öcsém 2010 óta nem kapott béremelést, 3 éve a nettója 124.500 volt most 121.400 a fantasztikus felcsúti adórendszernek köszönhetően.
3 éve ő is ezekre szavazott, ha most meghallja az orbán vagy a fidesz jelzőket, gyűlölettel köp egyet.
A Tündik bündije
Ezért nem fogja fel a sok királyi tévén szocializálódott agytröszt, hogy a lónak a szerszámát nem ér a rezsicsökkentése, mert a pénz már annyit romlott...
csikknorisz
Bajnai meg 32 ezerrel akarja csökkenteni a minimálbértet. Eztetet minden nap közölni kell. Vasárnapi Fidesz közlemény:
os.mti.hu/hirek/85536/a_fidesz_kozlemenye-1_resz
Tegnap esti:
os.mti.hu/hirek/85588/a-_fidesz_kozlemenye
Magyarország és Zsigó Róbert jobban teljesít.
zipper
De azért látjátok, hogy mennyi sötét birkát meg tudnak vezetni még minidig !

Mari néninek 500 Ft-tal emelkedett a nyugdíja, most Orbán-képpel kel és fekszik ! És nincs cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt ! (még...)
turul72
"3,1 százalékos lehet a kormány várakozása szerint a fogyasztói árindex mértéke" - ezzel csak az a bibi, hogy még egyetlen egy számot sem sikerült eltalálni.
És ne feledkezzünk el a tervezett útdíj bevezetéséről. Ha a fuvarozóktól bevasalnak 150 milliárdot, ezt a pénzt nem a kamionosok fogják benyelni, hanem beépítik a szállítási költségbe. A fuvarozott árú tulaja meg a saját eladási árába. És Mari néni az ötszázasa mellé tehet még eggyet, hogy a felét megvegye annak, amit három éve megvehetett ugyanennyi pénzért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.