Kácsor Zsolt író a minap Krakkóban vendégeskedett. Az esti kocsmatúrán egy lengyel fiatalember azt szerette volna megtudni tőle, hogy mi folyik most Magyarországon. Mit csinál ezzel az országgal Mr. Viktor Orbán?

"- Magyarok vagytok? És mit gondoltok Mr. Viktor Orbánról?

Néztünk egymásra, nem, ennyire nem lehetünk részegek. Tényleg Orbánt emlegeti?! Nem, nincs az az Orbán-fóbia, ami a Tomasz utcai Pijalniában erre képes. Döbbenten bámultunk rá, s annyit nyögtünk, hogy na, ezt ne, nem vagyunk Orbán-rajongók, hagyjuk őt, szórakozni jöttünk. Mire mentegetőzött, hogy ő csak azt akarja tudni, hogy mi folyik most Magyarországon, mert nem érti. Nem érti ezt a Mr. Viktor Orbánt, nem érti, hogy mit csinál.

S hiába mondtuk neki, hogy tőlünk ezt hiába kérdezi. Merthogy mi sem értjük. Nem hitt nekünk, pedig komolyan beszéltünk. Csalódott volt, lám csak, ezek a magyarok nem bíznak benne, s nem árulják el neki a magyar titkot. Ez volt a szemében. Úgyhogy szépen kérjük, kedves Mr. Viktor Orbán, menjen el abba a krakkói kocsmába, és mondja el neki, hogy mi folyik itt, árulja el a magyar titkot annak a kíváncsi fiúnak."

Kácsor Zsolt írása a nol.hu-n >>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.