A Liga Szakszervezetek szerint újra kell tárgyalni a tavaly júliusban hatályba lépett új Munka törvénykönyvét (Mt.), mert abban mintegy 250 olyan rendelkezés van, amely hátrányos a munkavállalók számára. Ezt Gaskó István , a konföderáció elnöke jelentette be szerdán Budapesten, a munka ünnepe alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: tárgyalóasztalhoz hívják a kormányt és a munkaadókat, akikkel legkésőbb szeptemberben el akarják kezdeni az egyeztetéseket az Mt.-ről, hogy a módosítások legkésőbb 2014. január elsejétől hatályba léphessenek. A Liga követeli a sztrájktörvény módosítását is, annak érdekében, hogy az - ellentétben a mostani helyzettel - ne tegye lehetetlenné a sztrájkjog gyakorlását - mondta.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
most már nincs szólásszabadság, sajtószabadság, a sztrájk is tiltva van...mi marad még az elkeseredett szegény embereknek ??? Munkaügyi biróság sem az Övék...Türni, szenvedni a diktatura miatt ???
űrbán
gaskó... a csúti tahó segge vége böfög...
Don Quijote
Nicsak Gaskó úr ! Fel tetszett ébredni?? Tán már nem ízlik a hátsófele??
Csizmás Kond
...sajnos már hihetetlenné vált...
..és a szakszervezetek ...hát már azok sem azok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.