A Zsidó Világkongresszus sajnálja, hogy nem határolódott el egyértelműen a szélsőjobbtól Orbán Viktor, aki beszédet mondott a szervezet budapesti közgyűlésének megnyitóján. Azt értékelték, hogy Orbán elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte az antiszemitizmust, de konkrétabb mondanivalót vártak tőle.

Sajnálatát fejezte ki a Zsidó Világkongresszus (WJC), hogy Orbán Viktor "nem adott megfelelő biztosítékot arra, hogy egyértelmű választóvonalat húzott volna kormánya és a szélsőjobboldal közé" beszédében, amelyet a szervezet budapesti közgyűlésének vasárnapi megnyitóján mondott.

A WJC vasárnap késő esti közleményében nagyra értékelte, hogy a magyar kormányfő felszólalását, örömmel fogadta, hogy egyértelművé tette, hogy az antiszemitizmust elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, de nem nézett szembe a probléma valódi természetével, vagyis általában az antiszemitizmus, illetve különösen a szélsőjobboldali Jobbik párt fenyegetésével - közölte a WJC.

Sajnálják, hogy Orbán nem reagált semmilyen közelmúltbeli rasszista, illetve antiszemita indíttatású eseményre, amely az országban történt.

Ahogy a zsidó emberek a történelem során megtanulhatták: a tettek hangosabbak minden szónál, legyen az bármilyen jó szándékú is. Továbbra is arra kérik a demokratikus erőket Magyarországon és máshol is, hogy határozottabban lépjenek fel az erősödő szélsőséges eszmékkel és az antiszemitizmussal szemben. A szervezet továbbra is figyelemmel követi a magyarországi helyzetet.

Orbán Viktor beszédében elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte az antiszemitizmust. Erről, és a megnyitóról itt olvashat bővebben.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

trampli
Minden évben rendezni kellene ilyen Virágkongresszust, s, nem csak a Civisvárosban, hanem a Duna partján is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@miazavalami: Olyan zavaros, mint az egész antiszemitizmus zusammen packen.
miazavalami
@Silver: Hát ha egyszer feldörzsölte?
miazavalami
@Dr.luigilongo60: Ja ! Ha te sem érted... :-)) Akkó megnyugodtam! Sztem tök mindegy ki milyen vallású, a hülyék gyilkolni fogják egymást , a többi meg csak nézi. Mert a pínz nagy úr! Naobb mint bármellik Isten , vagy Buddha , próféta! Csak vallási köntösbe van csomagolva az emberi gazemberség. Ja és ha alaposan megnézzük akkor ki kezdte? A népek ölik egymást szimpla gyűlöletből...
kedwes
@miazavalami: Nos, én is így gondolom. De nem tartom olyan magasra a jelenlegi vezetésünket, hogy ők jól átlátnának a káoszon!

Ajánlom mindenki figyelmébe:
www.youtube.com/watch?v=-j1srC7CKUE

Mert ez megmutatja a „káosz”- t magát!
bakegya
Aki előre megfontolt szándékkal kierőszakolni akar valamit vagy valakit,annak a káosz kedvez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.