Kováts Mihály huszár ezredesre az amerikai függetlenségi háborúban hősi halált halt magyar származású katonára emlékeztek pénteken szülővárosában, Karcagon.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bagira
Basszus, ezek olyanok mint Móricka, akinek mindenről AZ jut az eszébe. Ők a szabadságharc szó hallatán izibe harcba szállnak az egész világgal. Nem lehetne, hogy csak egyszer, egyetlen egyszer kizárólag arról szóljon egy megemlékezés akiről szólnia kéne? Amúgy is csak fakard ami a kezükben van és suhogtatják a világ orra előtt. Az éles változatát a mi nyakunkon tartják.
bagira
Fabricy Kováts mihály
Sokáig nem tudták Amerikában a nemzeti hovatartozását, Lengyelnek gondolták parancsnoka, a lengyel függetlenségi harc legendás tisztje - Kazimerz Pulaski gróf miatt. Ma már tudják, hogy Magyar volt. Emléktáblája Charleston katonai akadémiájának (The Citadel) területén, egy gyakorlótéren van. Ezt a gyakorlóteret Michael Kováts Field-nek nevezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.