Mit rontott el Magyarország, mit csinálhattunk volna másként, miért szenvedünk ennyire a válságtól? - Szingapúr példáját idézve ezekre a kérdésekre keresték a választ a BME közgazdász kutatói. Veress József...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
@SLAakku: A gond, hogy ma Magyarországon senkiben nincs annyi gerinc, hogy az összes bűnöst egy stadionba terelje. Felelősségre vonja mindet, majd visszakövetelje jogosan amit elherdáltak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
furfang
@SLAakku: A felelősök megkeresésével, és megbüntetésével maximálisan egyet értek, csak sajnos ettől még nam kerülnek újra a magyar állam tulajdonába az elkótyavetyélt vagyon.A feltétel nélküli alap jövedelemre nincs pénz,a munkahelyek megteremtéséhez több minden kell, először is piac, ami az előállított termékekre vevő, aztán sok pénz a munkahelyek létrehozására, és működtetésére ( ez utóbbiba bukott bele a kádárizmus is).
Az ügynök dologgal kapcsolatban ambivalens érzéseim vannak, ennyi év után túl sok manipulációra volt lehetőség, amiből minden párt lelkesen ki is vette szerintem a részét.
A Gyöngyössi javaslattal, miszerint kettős állampolgárok ne lehessenek magyar parlament képviselői messzemenően egyet értek. Két urat nem lehet tisztességgel szolgálni!
SLAakku
@furfang: A társadalmi megnyugvás alapjai:

- az ha a Btk. 10. § -nak -vagy más alkalmazható törvénynek megfelelő felelősségrevonás megtörténik. (Ha nincs ilyen törvény tessék gyártani egyet ez nem okozhat 2/3-al problémát.)

- ügynök vagy MSzMP-s multtal -vagy annak csak a gyanujával sem- ne ülhessen senki a parlamentben!(pl.Martonyi, Pintér, Kövér, Matolcsy de a többiek sem sorolhatnank vég nélkül igaz?) Kétkamarás parlamentet! (ezzel nem tudom miért nem értettél egyet? Mi a kifogásod ez ellen?)

- Feltétel Nélküli Alapjövedelmet vagy munkahelyeket mindenkinek! (nagyfoku tajékozatlanságra vall (bocs)ha azt gondolja valaki, hogy az FNA többe kerülne mint a jelenlegi szociális ellátatlansági rendszer fenntartása)

Csak a társadalmi béke teremt alapot a közös munkához az összefogáshoz. Ha a második Vh. után képes volt ez az ország ujjáépiteni a lerombolt országot most is képes lesz -miért is ne?- de elöször el kell zavarni a mostani önkényurakat ki kell csavarni a rablók kezéből a kormányzás lehetőségét is. Süllyesztőbe velük!!!

"...először is piac, ami az előállított termékekre vevő, aztán sok pénz a munkahelyek létrehozására, és működtetésére ( ez utóbbiba bukott bele a kádárizmus is)...

Nagyfoku tévedés nem ebbe bukott bele a Kádár rendszer! (Volt piac, volt termék, volt munka!) Az emberi kapzsiságba bukott bele!
dr. prédikátor
A három fő ok: FÜTYISZ, FÜTYISZ ,FÜTYISZ!!! negyedikként pedig a CIGUS FECALICUS!!!
SLAakku
DR Eric CARTMEN irta:
"Van abban némi báj, hogy egy ízig-vérig komenista karrierpolitikus egyszer csak úgy dönt, hogy ő már nem komcsi, hanem liberális. De nagyon, pártjával még az egyházakat sem kímélve. Aztán, mivel ez nem eredményezett jelentős hatalmat, hát roppant gyorsan vált, és lesz belőle kereszteket hányó elvakult hívő keresztyén, aki nyilasokat temettet újra közpénzen, állami pompával külföldön. Amit a kedves vevő óhajt.

Nagy vonalakban ez mondható el Kövér László házelnökről, a Fidesz nevezetű volt MSZMP-s, Hazafias Népfrontos, munkásőrös gyűjtőpárt választmányi elnökéről. Ezek a jótét lelkek ellopták a nyugdíjmegtakarításukat, ellopták a fizetésük jelentős részét, produkáltak három év alatt egyes létfontosságú élelmiszereknél kétszeres áremelkedést, így aztán egyre kevesebb jut az asztalra. A legszebb, hogy ezt is eltűrte nekik ez a nemzet. Nagy vonalakban ezek mindent képesek megtenni ebben a hazában: belehazudnak a képedbe, hogy te rosszul látod/érzed, te igenis jól élsz abból a 47, pardon ma már 36 ezres közmunkádból, vagy a kiemelt minimálbéredből, ne adj Isten az átlagkeresetedből és csak alávaló komcsik hazudják neked azt, hogy nem tudsz naponta rendes ételt rakni az asztalra a gyereknek, akinek az iskolai közétkeztetés a Kánaán, hogy hetente egyszer jut az asztalra hús, vagy már idejét sem tudod, milyen az, nyaralni, ha csak azt nem tekintjük annak, hogy már egy éve nincs munkád, de legalább ingyen dolgoztatnak pár hónapig azzal a kamuval, hogy itt megtanulhatod a szakmát, majd kirúgnak. Nem, ez egyáltalán nincs így, ez a mindent uraló liberálbolsevik hazugsággyárak átverése. Ha mégis kimenekülsz ebből az országból és meghökkenve tapasztalod, hogy ott kint van munka, van megélhetés, emberszámba vesznek, vannak jogaid, nem pofázik bele a politika abba, hogy mit csinálj, sőt még a főnököd ösztökél arra, hogy igenis lépj be a szakszervezetbe, hogy érvényesíteni tudd a munkavállalói jogaidat, akkor erre a Kövér Lacik azt mondják neked, hogy ez megint...
SLAakku
"1,9%-os államháztartási hiány kétség kivűl a szigorú gazdálkodás jó eredménye.
Az 1,7%-os inflációval nem lehet büszkélkedni mert egy visszaesésben vagy stagnáló gazdaságban ez a természetes. a Mult évi 5,2-os erdmény épp ezért egy szégyen. Tehát itt csúsztatás van.
A bruttó hazai terméknövekedés 0,7%. A bázis 2%-nál is nagyobb csökkenéshez viszonyítva.
Ezt úgy is ellehet mondani, hogy csökkent a visszaesés üteme.
Hát ilyen egy fidszes tárgyszerű gazdasági elemzés."

(tabakur 2013. május 16. 22:40)
SLAakku
Mellár Tamás kifejtette:

"...a rendszerváltáskor 62-65 százalékos GDP-arányos adóssága volt az országnak, jelenleg az adósság 80 százalékos, de közben – a privatizációval – az ország felélte az állami vagyon 80-85 százalékát. A mostani kormány sem tudott csökkenteni érdemben a hiányon, miközben felélte a 3 ezer milliárd forintnyi magán-nyugdíjpénztári vagyon nagy részét. „Magyarország a permanens vagyonfelélés stádiumában leledzik”...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.