Különösen jelentős értékű műkincs ellopása ügyében nyomoz a rendőrség. Egy elhunyt műgyűjtő lezárt budapesti lakásából sok védett festményt, köztük Szinyei Merse Pál-alkotásokat loptak el ismeretlen tettesek - olvasható a rendőrség honlapján.

A lakásban az örökösök tárolták a festményeket, mert még nem zárult le az elhunyt műgyűjtő hagyatéki eljárása. A XII. kerületi Gyöngyvirág utcai ingatlan 2005 óta volt lakatlan, az örökösök a közelmúltban vették észre, hogy eltűntek a műkincsek.

A rendőrség még nem tudta felbecsülni a kár értékét, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mikor vittek el a rablók egyebek mellett védett festményeket is.

A rendőrség folyamatosan tölti fel weboldalára az ellopott műtárgyakról készült felvételeket, és azt kérik, hogy aki találkozott ezekkel a műtárgyakkal, vagy megvételre ajánlották neki, jelentkezzen.

A portfolio.hu a nap folyamán számolt be arról, hogy több mint félezer festmény és több tucat egyéb műtárgy tűnt el a lakásból, amelyek korábban a 2002-ben elhunyt műgyűjtő-műkereskedő Kovács Dezső birtokában voltak.

A lopott műtárgyak között van Paál László, Szinyei Merse Pál, Ferenczy Károly, Mednyánszky László, Gulácsy Lajos és Derkovits Gyula alkotásai, illetve Tintoretto egyik védetté nyilvánított festménye. A rendőrség az internetes portál információit egyelőre nem tudta megerősíteni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
laszlobihari
Orbán Viktor: minden a terveink szerint halad!
gergely
Hogy a tökömbe tudtak annyi mindent elvinni és mennyi idő alatt?
darwin
Végig néztem az interneten az ellopott festményeket.Biztos,hogy nagy teherautó kellett az elviteléhez.Talán valamelyik örökös ráunt,hogy már 11 éve nem jut az örökségéhez.
Hogy tarthat egy hagyatéki 11 évig?Magyar virtus?
szaboria1
@kukac50: A gyűjtemény tulajdonosa elhunyt, az örökösök miatt került raktárba mert nem tudtak megegyezni.
egyember
Rossz volt a betörők módszere. Megfelelő kapcsolatokkal a tulajdonba vételt törvényileg lehetett volna biztosítani. Akár a Tákolmányba való beemeléssel is ...
sokanvagyunk
Biztos jobb helyen lesznek, mint egy raktárban - az örökösöknek talán végre megoldódnak a gondjaik java. :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.