A Voksblog.hu havonta készít mandátumbecslést. Legutóbbi számításuk szerint ha most lennének a választások, a Fidesz akkor is kétharmados többséget szerezne a parlamentben, ha a fene fenét eszik, illetve ha Mesterházy Bajnait ölel (és viszont). A mandátumbecslés úgy készül, hogy veszik a havi közvélemény-kutatások átlagát, súlyoznak az elmúlt évek helyi eredményeivel meg még figyelnek szempontokra. Érdekesség: az áprilisi kutatások átlaga szerint a szavazni akarók 48,5 %-a szavazna most a Fideszre. 2010-ben listán 52,73%-ot kaptak. Vagyis az új választási rendszerrel kisebb támogatással is erősebbek lennének.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
@Horizont: Bár lenne igazad. De én nem vagyok ennyire optimista, ezek még az ördöggel is cimborálnak a hatalomért. De ha le is váltanák őket nem lesz elszámoltatás, pedig de meg nézném orbánt és bandáját csíkosban!
nehogymá
a 2oo1 ben elkezdett agymosás libsibolsinemzetárulómagyarellenesmaffiakormányszemkilövetö stb hatásos volt.a világválság tagadása és a( fidesz kormányénál joval kisebb) gazdasági bakikra valo hivatkozás nagyon sok embert terelt a fidesz és a jobbik felé.elszámoltatást bünösöket akartak látni a biróságok elött.ezt mondjuk a rendszerváltás óta szeretnék.amit kaptak az az,hogy nem változik semmi,kormányok jönnek mennek.a munkanélküliségtöl való félelem már pártfüggö is lett.nem csoda ha elment a kedve sokaknak.legyintenek,ugy is mindegy.ha öket megtudják fogni valahogy akkor lesz igazi esély a váltásra.csorbulnak a jogok,törvényeket hoznak a nyomorultak sárba döngölésére.az a párt amelyik azt mondja hamar tud komoly változást (jo irányba)hozni az hazudik.az,hogy az "átkosban "kevesebb joga volt egy embernek a rendszer miatt,azt tudák ellensulyozni a létbiztonsággal.most ott tartunk ,hogy se jog se létbiztonság.elkeseredett ,kiábrándult emberek nem mennek szavazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.