A 2012-es eredmények után mintegy 12 milliárd forint osztalékot vesznek ki tulajdonosaik a Simicska Lajoshoz kötött cégekből - írja a Napi Gazdaság.

A lap szerint a Közgép Zrt. az előző évinél tizedével magasabb, hatvanmilliárd forint árbevétel mellett közel hárommilliárdos osztalékot fizet, a Mahir Zrt. negyed-, a Pro Aurum Zrt. három-, a Publimont Kft. közel kettő-, a Neo-Met Kft. pedig három és fél milliárd forintot fizet ki tulajdonosainak.

A Közgép - amelyben kisebbségi tulajdonos a Pro Aurum Zrt. - 10 százalékkal növelte árbevételét tavaly, így az 60 milliárd forint fölé kúszott. A tavalyihoz hasonló, kétmilliárd forint feletti üzemi eredményhez 1 milliárd forint feletti osztalékot fizettek a kapcsolt vállalkozások, a vállalkozási eredmény így jócskán 3 milliárd forint felett alakult. A részvényesek közel a teljes összeget kivették osztalékként, a mérleg szerinti eredmény így nem érte el az egymillió forintot. Hasonlóképpen jártak el egy évvel ezelőtt is, a társaság így két év alatt 6 milliárd forint osztalékot fizetett ki.

Milliárdokat vettek ki a Fidesz-közeli cégekből - itt a lista!

Részletek a Napi.hu oldalán >>>

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ezek beszélnek Nokiás dobozról ?
Ehhez már kamion kell és irtózatos vastag bőr a pofájukon !
Mocskos rablóbanda !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
samuel
Teljesen igazságos az egykulcsos adó a minmálbérre és MILLIÁRDOS osztalékra.Van ott ész ahol ezeket kiötlötték.
Dr. Felipe
Na ebből már fel lehet tölteni a fideSS pártkasszát rendesen.
nemkati
@craven: 2014 májusig kb. Akkor takarodnak a tolvajok!
samuel
@nemkati: Sajnos nem igy lesz. A jelenlegi RABLÓBANDA abból is pozitív kampányt csinál ,amit nagyon kellene szégyelni és letagadni. " EMELTÜK A MINIMÁL BÉRT" 6m2-es táblán hirdetik és a szegény nép csak azt látja nem azt,hogy a 2010-es nettó 60 236 ft os minimál bért 3 év alatt 64 190 ft-ra emelték míg a munkáltatót terhelő költséget a 2010-es 94 448 ft-ról 2013-ra 125 930 ft-ra növelték. A képviselöi átlag nettó jövedelmet a 2010-es 570 820 ft ról 786 000 ft-ra növelték. Hülyének nézik a ZEMBEREKET és a nép kezet csókol a VEZÉRNEK mert a gazdagok és a csirkefogók rezsijét családonként 10-20 szorosával csökkentették mint az átlag családét.A jelenlegi ellenék alkalmatlan az összefogásra és a magukat és pátjukat lejárató képviselők nem húznak a busba hanem a húsos fazék reményében indulnak a választásokon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.