A kivitelezők számítottak rá, hogy összeomlik a földből épített rámpa. Az árvíz levonultával jó pár köbméternyi sarat kell majd kiszivattyúzni az épülő mélygarázs aljáról.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Szerintem a tervezök ráértek volna az árviz után kiásni a hatalmas gödröt...
Igaz akkor kicsusztak volna idöben...gerinctelen hozzá nem értö banda !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SLAakku
A legfrissebb fényképek azt mutatják, hogy a Duna nem tört be a tóba. De hogy a betonteknő alatt milyen munkát végez az áradás csak akkor tudjuk meg ha kiszivattyuzzák a vizet meg a sarat.

Fevetődik a kérdés, hogy mivel a a Wein "kút" szivóakna feneke kb. 5,5 m-el alatta van a Duna lánchídi nulla szintjének nem törhet-e fel itt a viz a betonteknőt alámosva.
Szvetlana
A víz majd beszivárog a parlament pincéibe, ettől az épület teljesen átázik. Csupa penész és dohos lesz minden.
Tönkre megy az ország legszebb épülete. Hát ezért kell az a gödör, meg mélygarázs:((((((
Betaloc
@Yeromos: Én nem aggódom, hanem bosszankodom, mert tudom, hogy konkrétan nem Simicska és társai fogják kiásni.
mátmar
Elfelejtették a "szakemberek" a fizikát. Ha a Duna súlya elkezdi nyomni a gödör oldalát a víz elindul felfelé és nem oldalirányba. A víznek van esze.arra megy ahol kisebb az ellenállás.
SLAakku
"A folyó vízszintjét követi a talajvíz is, általában egy-másfél napos késéssel. Ez azt jelenti, hogy a budapesti partszakasz szempontjából a legveszélyesebb időszak az apadás utáni pár nap lesz, amikor a szerkezetekre szokatlan, egyoldalú nyomást gyakorol majd a folyóba befolyni igyekvő talajvíz. (Tulajdonképpen ugyanarról a jelenségről van szó, mint amiért feltöltötték a Kossuth téri gödröt vízzel, csak épp fordítva: a folyó felé tolja majd a szerkezeteket a nyomás.)"

Az oda-vissza törtenő talajvíz mozgása moshatja alá a betonteknőt. Aztán ha kiszivattyuzzák majd a vizet, azután -akár több év multán is- gondot okozhat.
Dr. Felipe
Mélygarázs? Én azt hittem mauzóleumot építenek dicső fülkeforradalmi vezéreink részére.
Zorbánc viktor élt él és élni fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.