Egyetlen tényezőben látom, hogy stabil-e egy bank, vagy sem: ez a profit - mondta Varga Antal, az OTSZ ügyvezető igazgatója a Világgazdaság Mit ér a bank, ha magyar? című konferenciáján.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"...hogy honnan van az a bizonyos 98 milla ? A szerző szerint a bankok csak úgy nyomtatgatják a lóvét...

Nos ez csak a végén, az IMF, Világbank, FED szinten igaz. Az OTP szintjén még nem. Ők másik bankoktól vesznek fel refinanszírozási hiteleket, ebből gazdálkodnak. Hogy honnan veszik a másik bankok? Szintén másik, még nagyobb bankoktól.

Akkor veszítette el a lába alól a talajt a világ, amikor megszűntették az arany alapot, tehát azt, hogy a nyomtatott papír bárhol bármikor beváltható volt megfelelő értékű-mennyiségű aranyra. Ezt az aranyalap eltörlést azon az alapon tették, hogy a világ nagy bankjai közösen, egységesen és határozottan ígéretet tettek, hogy szigorúan ellenállnak a kísértésnek és nem fognak visszaélni a fedezetlen pénzjegynyomtatás lehetőségével. Ezt az ígéretet gond nélkül elfogadták a nagy nemzetek kormányai és a nemzetközi szervezetek, mivel addigra már sikerült ezeket az irányításuk alá vonni.

Magyarország aranytartalékától konkrétan egy Surányi György nevű ember szabadított meg minket, mivelhogy szerinte ez volt a trendi..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.