A minden rekordot megdöntő 2013-as dunai árvíz Wesselényije kétségkívül Orbán Viktor lesz – legalábbis ő láthatóan erre a babérra tör. A miniszterelnök árvízi ámokfutása a nyugati hírmédiumok figyelmét is felkeltette, nem véletlenül. A fejlett demokráciákban ugyanis nem szokás, hogy a kormányfő katasztrófahelyzetben lényegében magához ragadja a parancsnokságot, és a havária utolsó percéig a felelős operatív vezetőket közvetlenül utasítgatja. Vajon miben gyökerezhet Orbán Ceausescut és Kim Ir Szent idéző, olykor komikus, máskor ijesztő, de mindenképpen elgondolkodtató viselkedése?Orbán mostani árvízi ámokfutása, akár teljes sikerrel, akár bukással ér véget (a jelenlegi helyzetben úgy tűnik, a szenté avatással felérő zajos diadalra van a legnagyobb esély), nem a Vezénylő Tábornok vezetői képességeit fogja bizonyítani. Sőt! Az a vezető, aki vészhelyzetben elvonja a döntési jogot a szakterületek operatív vezetőitől, "a helyszínen saját kezébe veszi a közvetlen irányítást" (bármiről szól...

Forrás: napizeje.blog.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"Orbán Viktor nem szakember. Sem a katasztrófavédelemben, sem a helyi adminisztrációban, sem a rendőri erők vagy a hadsereg irányításában nem rendelkezik semmiféle tapasztalattal"...enyhén szólva sem szakember.
lantos
@scandináv:
Csakhogy, Ő a kormányfő! Ha jól tudom?!:D
Persze lehet, "skandináviában" ez már ismeretlen fogalom:D
lantos
@scandináv: Nyilván, ért!
Nem hinném, hogy a legkisebb jelét is adta annak, hogy nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.