Kilenc nap után kaptunk választ az ORFK sajtóosztályától, hogy az utóbbi időben miért igazoltatják rendszeresen az Ételt az életért alapítvány Blaha Lujza téri ételosztásán sorban álló embereket. Az ételosztás helyszínen a rendőri jelenlét azért vált szükségessé, mert a korábbi tapasztalatok alapján az odaérkező személyek gyakran megzavarták a Rákóczi út gyalogos-és járműforgalmát, és ezt a helyzetet a segélyszervezetek jelen lévő munkatársai nem tudták megfelelő módon kezelni, így a rendőri jelenlétre a közlekedésbiztonság érdekében is szükséges volt. Ugyanakkor az elmúlt időszakok tapasztalatai alapján a segítségre szoruló hajléktalan emberek közé nagy számban megpróbálnak elvegyülni körözött személyek, akiknek a kiszűrése csak az igazoltatás során, annak részeként lehetséges.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csegala
Bezzeg a békemenet! Az semmit nem okoz? Olyankor nincs forgalmi akadály? A fehérgalléros bűnözők legbiztonságosabb búvóhelye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lantos
Logikus, persze ezt 444-en nem fogják megérteni!:D
hallgatag
Micsoda értelmetlen, bunkó válasz !!! Ha mondjuk az MTK stadionban
osztanák a meleg ételt, körbe, a futópályán akadályoznák a futókat ???
Kutyafüle
Azt el tudom képzelni, hogy ha ételosztásról van szó, sok potyázó is odamegy, aki igazából nincs is rászorulva.:((
csegala
Bezzeg a békemenet! Az semmit nem okoz? Olyankor nincs forgalmi akadály? A fehérgalléros bűnözők legbiztonságosabb búvóhelye.
soljanka
Akkor nem értem, hogy a parlamentben miért nem igazoltatnak...
taglo
@Kutyafüle: Rátapintottál a lényegre, én kint voltam ,kétszer , (nem enni )-és sajnos azt tapasztaltam ,hogy ,állt a sorban,vietnami-butikos, nevetgélő turisták ,zokni árusok (logannal jöttek)-jól öltözött házaspár (a kutyusnak lessz )-stb. !!
SLAakku
@soljanka: A parlamentbe csak úgy mehetsz be ha jó pénzért jegyet vásárolsz mert neked az nem jár, hogy az országod házába ingyen bemehess. Hogy miért? Mert nincs erre pénz válaszolta Dr.Such György országhaz főigazgató. (...mert a 350 fős országgyűlési őrség kiemelkedően magas fizetése természetesen nagy teher)

Amikor a jegyet vásárolod akkor elkérik a személyes okmányaid valamelyikét és ezzel igazolnak. Azonban miután a jó pénzért megvásárolt jeggyel a kezedben indulsz a turára -ahol közben az őrség többször is durván utasitgat- atlépsz a beléptetőn -és igazad van- ott már nem igazoltatnak senkit.
pacsni
az lehet, hogy elbujnak korozott szemèlyek, de ez mind csak kifogàs.
Kutyafüle
@taglo: van ez kissé magasabb körökben is, amikor a pogácsa vagy a sütemény csúszik bele a ridikülbe :((
QQCSI
Ha én körözött bűnöző lennék, nem a Blahán grasszálnék,
hanem úgy elbújnék, hogy még saját magam sem találnám meg!
lantos
@Kutyafüle: Ettől függetlenül, ha odamegy, s kivárja a sorát, ott a helye!
Kutyafüle
@pacsni: szerintem is, egy körözött bűnöző nem ott fog megjelenni ahol rendőrök is vannak.
Betaloc
Ennyi idő kellett kitalálni, hogy mit hazudjanak. Jól megerőltették magukat. Szívesen ott lettem volna, amikor ezen "gondolkodtak"...
Kutyafüle
@lantos: Természetesen, igazad van ! Ha odaállt, ott a helye, akkor egyen.
De nincs rászorulva, nem neki főzték.
Valdd be őszintén, Te ennél ingyenkonyhán?
Dr.luigilongo60
Aha, Hitler meg elsőáldozó szűzlány volt és Szálin tartotta a gyergyát a templomba,a plébános meg maga Franco tábornok volt.
A miséhez a zenét meg Csaucseszku szimfónikus zenekara biztosította Tito vezényletével.:-)))
marlin
Ha ennyire "bassza a csőrét" a kereszténykonzervatívjobboldalinemzetiügyekkormányának az ételosztásra várók nagy tömege talán munkát és tisztességes megélhetést kellene biztosítani és nem a rendőrséggel vegzálni őket!!
marlin
@Kutyafüle: A bűnözőket meg ott keresse a "sintérség", ahol nagy számban előfordulnak!!
1055. Budapest, Kossuth tér 1-3.
pacsni
@marlin: most az egyszer igazat mondtàl!
Kutyafüle
@marlin: tudjuk, hogy ott vannak, nem kell keresni őket.:)))
szaboria1
A múltkori fel tett kép szerint nem is a Rákóczi út felől álltak sorba hanem a Corvin áruház és a Rókus kórház között. Erre mondják Jó kifogás sose rossz csak legyen aki el is fogadja.
JAJMÁR
@taglo: a többi meg, gondolom, csak nézelődött, szórakozásból. Rászorulót nem is láttál?
JAJMÁR
Az valóban lehetséges,hogy bujkáló személyek kihasználják a lehetőséget és beállnak a sorba ételért.

No de, ha meg akarják őket fogni, (gondolom én), felkészülten, ismertetőjegyekkel, adatokkal mennek oda a rend őrei, és célirányosan (esetleg álruhában és titokban) keresik őket.
Ha ugyanis nyilvánosan igazoltatnak, semmi esélyük. A bujkáló személyeknek van annyi eszük, hogy "elbújjanak" :D
Kutyafüle
@JAJMÁR: 14.52 taglónak írtál, de én válaszolok, mert mintha félreértettél volna valamit.
Én az mellett foglaltam állást, hogy az igazán rászoruló , szegényember, és hakléktalanokon kívül odaállnak olyanok is, akik nincsenek rászorulva. Erre írta Tagló 13.17.-kor, hogy ő is látott oda nem illő embereket.
Természetesen látott rászorulókat is, de ezt ugye nem igazoltatással látjuk meg, hanem öltözködés alapján.
Na most már érthetőbb nem?
JAJMÁR
@Kutyafüle: Köszönöm a magyarázatot, tudom én, hogy így értettétek. Bocsi, én kicsit ironikusnak szántam a bejegyzésemet. Úgy látszik, nem sikerült túl jól :)

Tény, hogy élősködők mindig, mindenütt vannak, ezt nem lehet kiszűrni, de az a "többi" számít, akik így kapnak segítséget, csak ez a fontos!
Belelátni pedig senki életébe így nem lehet, az öltözködés sem jelent semmit, még az egy-két elejtett szó sem. (Tudod, vannak vicces emberek). Erre próbáltam rávilágítani az előbb...
szaboria1
@JAJMÁR: Igen az öltözködés: láttam olyan ruhaosztást karitatív szervezet részéről hogy nem is volt használva a ruha és igen jól nézett ki. Itt nálunk is kapnak olyan ruhákat amit bizony nem is tudnak megvenni.
gabrella
Mert a focistadionokban nem tudnak elbújni a bűnözők?
szöszmösz
@szaboria1: Jó megfigyelő vagy. Én a környéken lakom és gyakran megyek arra. A tömeg a Rókus korház oldalán áll végig nem a Rákóczi út, hanem ellenkező irányban. Van amikor a Rákóczi úton a korház előtt végig még a templomon is túl a Vas utca irányába.Ezt a két formációt láttam. Senki még az úttest közelében sem áll. 3-4-es sorban és elég széles ott a járda
csa-csa
@soljanka: jogos!
sokan nem értjük! ő meg ott fent tudják!
egon1
Forgalmi akadály?-búvóhely.?------Azt nézzétek hülyének,aki először (tejjel) etetett benneteket !
szaboria1
@szöszmösz: Ahol igazoltattak az a leírtam szerint volt. A karácsonyi bizony befordult a kápolna felé. Több ezeren voltak.
Vasárnapiiskolás
@pacsni: Az igazi bűnözöket maguk között kéne keresniük,csak az tilos!!!
Vasárnapiiskolás
@Kutyafüle: Mentelmivel bárhol zabálhatnának a köcsögcigányok
Kutyafüle
@dr lóherre: :)) na a kiflisnek nem korog a gyomra az éhségtől. Ő aztán elmehetne ételt osztani az igazi éhezőknek.
dr lóherre
@Kutyafüle: Sajnos egyre több a "jól" öltözött ember, akinek a gyomra üres. A korgó gyomor nagy úr ám!!!
dr lóherre
@gabrella: De, hogy nem. A focinak nevezett meccseken igen sok bűnöző megtalálható.
Felcsúton is majd megjelennek.
kukac50
Ez az indok az ételosztás felszámolásának.
dr lóherre
@Kutyafüle: Látom te is tudod kire gondoltam, remélem, ö is megy a BALTÁS VEZÉRÉVEL együtt a p...-ba 2014 tavaszán.
Kutyafüle
@dr lóherre: Valószínű, vagyis inkább meggyőztél. Csak tudod, amikor délután kommenteltem, akkor abból indultam ki, hogy nem lennék képes "elenni" az igazán rászorulók elől az ételt. De igazából, tényleg nem a ruha mutatja meg, hogy ki szorul rá.
Nagyon megváltozott a világ.
miazavalami
Menjenek már a búsba ezzel a takarózással! Rontja a fidesz imázsát az ételre várók tömege. Mert ugye az országban dübörög a gazdaság...
pbalage
@miazavalami: most már nem az imázs romlik. Simán alkotmányellenes. Vagy főkotmány? A rosseb tudja, ezt a két szót mindig összekeverem..
miazavalami
@pbalage: Hát na . Ez lesz az ötödik alkotmánymódosítás... Nem lehet ételt osztani. :-(
Mobil123
@miazavalami: az a 7.lesz:-( a 6. orbán lesz a király.
miazavalami
@Mobil123: Te . Lesz neki jogarja meg országalmája is? És korona a fején?
Betaloc
A legutóbbi választás során is voltak ilyen sorok. Az nem képez forgalmi akadályt?
Vagy amikor színház jegyért vagy múzeumok éjszakáján volt hasonló torlódás, az nem gond? Csak a legszegényebb réteg a gond, megint rajtuk üt a szociálisan érzéketlen kormány?
Mobil123
@miazavalami: Ja !!! Már ott van a kupola alatt:-)
human
Végül is akinek nincs baja a törvénnyel azt nem izgatja, hogy igazoltatják. Akinek vaj van a füle mögött az meg úgy is lelép amint feltűnnek az egyenruhások. Így viszont nem sok értelme van a dolognak. Akkor lenne igazán gáz a dolog, ha a forgalom akadályozására hivatkozva feloszlatnák a tömeget vagy mondva csinált indokokkal kiemelnének embereket. Ott már sok kérdőjelet kellene tisztázni.
kkalman
Ezek vagy ennyire hülyék, vagy az embereket, köztük a bűnözőket nézik ennyire hülyének. A bűnöző, ha van egy kis gógyija, és tudja, hogy körözik, kerüli a nyilvánosságot. Nem fog sorba állni a Blahán, de máshol sem ingyen kajáért. Neki, többnyire vannak kapcsolatai,akik gondoskodnak az ellátásáról. egy indokkal kevesebb, hogy vegzálják az embereket.
Az, hogy a járdán állnak sorba, nem tudom mennyire zavarja a közúti forgalmat. Engem még soha nem zavart egy, a járdán álló sor, ha el kellett haladnom mellette autóval. Még egy okkal kevesebb az igazoltatásra.
A valódi okot nem említi a rendőrségi közlemény, tudniillik pártunkat és kormányunkat zavarja a szegénység, és "mindent megtesz" a megszüntetéséért. Ha kell, még listát is összeállít a szegényekről. Ha másért nem, akkor azért, hogy tudják, kik azok, akik nem fognak rájuk szavazni.
sport50
szemétség,már mindent befolyásol a vezér,majd ő megmondja mennyi a szegény,éhes ember!!!soknak nem szabad látszani,hát tesz róla...!!!
mátmar
ISTENEM!! Az aljasságnak nincs határa Még a végén megtiltják nekik, hogy a megkapott ételt el sem fogyaszthatják ott ahol kapták.Nem tudom, hogy az a rendőr aki zargatja őket, hogyan számol el a lelkiismeretével ez nem lehet a parancs végrehajtására fogni.A járdán álló sor csak azért keltett bennem rossz érzést, mert arra gondoltam, hogy elmehetek haza és a hűtőből ehetek, nekik meg nem jut.
excep
menjenek a jó anyjukba az ilyen féreg társaság mint a magyar rendőrség trafizni basztatni az embereket ehhez értenek mióta orbán kormány van az ember palesztinnak érzi magát saját hazájába
Tootsy
@Kutyafüle: Igazad van, Kedves, Te biztos nem mennel el masok elol megenni az ingyen etelt, ez tuti, hogy igy van,... De azt is bele kell szamolni, hogy vannak ujonnan elszegenyedett retegek, akiknek meg jo a ruhajuk, a megjelenesuk, hiszen a ruha tovabb tart, mint egy jollakott poci, es lehet, hogy ezeknek az embereknek a tulnyomo tobbsege meg lakik valahol, tehat nem csak az utcai csoveseket kell keresni ebben a tomegben,... A bunozok viszont egyaltalan nem hulyek, foleg most, amikor vadasznak a hajlektalanokra torvenyesen, akkor nem fognak ebben a tomegben "megbujni"...:o(( A rendoroknek meg a magyarazatuk is idiota es keson jovo,...:o((
Kutyafüle
@Tootsy: Egy humor műsorban hallottam, hogy ugyan olyan jól öltözöttek vagyunk mi magyarok, mint az angolok, csak kicsit kopottabbak:))
Ez utalás arra, hogy angol letett holmikat vásárolunk:))
Tootsy
@Kutyafüle: Ja, pedig ok gyarilag rettenetesen oltoznek,...:o)) En is hallottam ezt a mondast, akkor meg jopofasagnak szantak, most meg mar tenymegallapitasnak, sajnos...
marlin
Az Úrnapi körmenetben is sokan voltak, és több bűnöző is ott ült a misén az első sorban mégse igazoltatott senki!! Miért van ez a diszkrimináció??
SLAakku
@human: "Végül is akinek nincs baja a törvénnyel azt nem izgatja, hogy igazoltatják."

De izgatja. Ott keressék a bűnözőket ahol kell!

mátmar

ISTENEM!! Az aljasságnak nincs határa. Még a végén megtiltják nekik, hogy a megkapott ételt el sem fogyaszthatják ott ahol kapták.Nem tudom, hogy az a rendőr aki zargatja őket, hogyan számol el a lelkiismeretével ez nem lehet a parancs végrehajtására fogni.

A járdán álló sor csak azért keltett bennem rossz érzést, mert arra gondoltam, hogy elmehetek haza és a hűtőből ehetek, nekik meg nem jut.

Nagyon igazad van mátmar de nem a rendőr tehet erről.
Yoda69
A bekamenet is hatraltatta a forgalmat, es bunozok is voltak kozottuk, megis hagytak. Ez az orbani kettosmerce.
SLAakku
"Pe... 2013. június

Kényelmetlen dolog a hatalmon lévők számára.

Nem szólnak semmit, csak ott állnak sorban és a sor egyre hosszabb, amióta Magyarország jobban teljesít.

Ez ellen a néma és makacs kritika ellen nincs más eszközük, mint a rendőr, akivel az a gond, hogy családjában, rokonságában elég szegény embert ismer ahhoz, hogy utálja ezt a feladatát és magában pokolba kívánja az egész igazoltatási cirkuszt.

Hisz neki is nyilvánvaló, hogy ezek itt egy tál levesért órákig állnak sorban. Talán eszébe jut Matolcsy tündérmese országa és hogy pokolba az ilyen politikusokkal.

Ha Matolcsy odaállna ezek elé az emberek elé és nekik is elkezdené mondani a meséjét, akkor rövid úton meglincselnék.

No ez lenne aztán az alúlról jövő kritika."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.