A 444.hu arról ír, hogy a 2014. március 15-én életbe lépő Polgári törvénykönyv (Ptk.) végleg kicsinálja a sajtófotót (is).

Az új szabályozás szerint a fotósnak nemcsak a kép közzétételéhez, hanem már magához a kattintáshoz is engedélyt kell kérnie. Magyarországon az intézkedő rendőrt ezentúl sem lehet fényképezni (eddig sem lehetett), pedig a rendőr az államhatalom képviselője, és mihez fűződnie több közérdek, mint ahhoz, hogy az államhatalom képviselőjét felelősségre lehessen vonni? - teszi fel a kérdést a lap újságírója.

Kivétel persze van az új Ptk.-ban: ha közszereplőkről készül a kép, vagy nyilvános rendezvényen, akkor nem kell engedélyt kérni, de hát lássuk be, a sajtófotóknak csak elenyésző része készül szónokló politikusokról.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
tegnap egy ilyen románmagyar paraszt akikre most erőltetik rá a Magyar állampolgárságot bejött és el akart adni nekem valami sz@rt . Kérdezi mi van a tévében ? Mondom Árvíz ?
Hol ? Mondom Bécsben . Most kérem figyelni ! Asszongya a kanmajom Bécs az Berlinben van ? Mivel gondoltam nem pótolom az ellógott román földrajzórát , mondtam pontosan ott ! Szép ! Na ezek fognak 2014-ben a szavazataikkal dönteni _Magyar emberek és gyermekeink jövőjéről és a sorsunkról . :-((((((((((((((((((((((((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
excep
kár hogy nem mosta el az ár ezt az országot ami itt folyik az undoritó és a kádár rendszer volt diktatúra ???
dömdödöm
@Tekla: Magyar fölfd volt valaha . De nem most nem magyarország ! Szlovákia a neve !
Menj és foglald vissza .Én egyébként szarok pozsonyra ,nem szívesen megyek oda ! Tudod hogy utálnak ott bennünket ? Nézz utána azután a szlovákokat izraelitázd le ne engem !
Tekla
@dömdödöm: Most is Magyar föld, az ott élők igen felháborodnának azon ,ha lemondtunk volna róluk, mert pár politikusnak a vörösbor jobban tetszett Trianon városában mint a haza. Az erőszakkal betelepített szlovákok, természetesen bennünket épp úgy utálnak mint Lengyel szomszédainkat. Üdvözlöm a történelem tanárodat ,szar ember volt az biztos.
dömdödöm
@Tekla: olvassál te is egy kicsit balkáni háború 1991 től -1997 -ig aztán maradj kussba és örülj !
adsl70
Ez még enyhe is, mert ugye lehetne a közemberek közelében a levegő vétele is csak írásos engedély birtokában, akár a mutyeszt ugye nem lehet, mert mindent fényképeznek és kiderülhet! Nem lesz ilyen, mert ugye lekapod a mutyit és oda mégy és kéred az engedélyt hogy mehet vagy töröld.. Isten bizony ilyen csak Sztálin elvtársnál volt divat.
Intézkedő rendőrt?? mert és ha ezen múlik az életed? Minden nap ezrével készülnek képek és videók azok ? Videót lehet, mert azzal bizonyítod, hogy az első pofont ő adta te meg csak össze estél. Hátáron túli eset amikor egy volt munkatársamat a rendőrság igazoltatta és meg akarta valamiért büntetni és a rendőr akkora sallert vert szegénynek, hogy a kocsinak esett. Ha nincs autós kamera ráverik, hogy ő akarta bántalmazni az intézkedő rendőrt.
Tekla
@dömdödöm: Ott voltam, nem kell olvasnom ,átéltem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.