Több millió forintot nyert el a Nemzeti Együttműködési Alapból egy 2011-ben bejegyzett egyesület, a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület - írja a Vg.hu.

A lap szerint a szervezet bírósági adataiban tisztségviselőként Gipsz Jakabot, Iksz Ipszilont, Piros Aranyt és Hát Izsákot nevezte meg.

A furcsa cégadatokra a hasonló ügyekben aktív, ám már 1992 óta működő Magyarország Női Alapítvány (MONA) egyik munkatársa, Betlen Anna hívta fel a figyelmet. Mint írja, a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület úgy nyert el több mint 20 millió forintot, hogy a MONA eközben félmilliót, más, általa ismert nőszervezetek pedig semmit nem kaptak.
A 2011 júliusában bejegyzett szervezet először 2012 nyarán kért állami támogatást, méghozzá 3,5 millió forint összegben, és az egészet meg is kapta. Ugyanebben az évben megkaptak még egy 10 milliós, majd ősszel egy 4,5 milliós támogatást. 2013-ban eddig 3,5 millió forintra pályáztak, és mind meg is kapták.

Részletek a Vg.hu oldalán >>>

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nem érdekes ?
Ennek az egyesületnek az alelnöke az a Dunst Eszter aki
megvédte Orbán Viktort a Merkellel szemben !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
yazo64
@Gyuri Géderről:
Igen, lelépnek mint kurva a sezlonról a kényes téma elől... vagy kerülik mint ördög a tömjénfüstöt...
Amikor kiderült hogy 2/3-dos hatalomra jutottak, ránéztem a fiamra és azt mondtam ateista létemre:
- Jézusom, mi lesz itt...
adsl70
És Hol a piros az nem hiányzik senkinek? Aki élelmes azok nyernek is és persze jó helyen van a kapcsolati rendszere..
Nem tudom mit lehet még kitalálni, hogy nem csinálják szebben? Akár minden körités nélkül elvihetneék a pénzt és időt és energiát sporolnánk vele, mert náluk 2/3-d és ha valami nem jó gyorsan csinálnak egy törvényt..
human
@kkalman: Így kell leamortizálni a "nemzeti" szó jelentését. Ma már a mutyi szinonimája.
Mangu
Tessék mán tudtul venni, hogy az "Istenadta nép" akarata és az ő akaratából kormányzó hatalom léte és tettei - szent és sérthetetlen. A hatalom megtestesítője, apparátusa azt tesz, amit a nép akar, amivel a nép megbízta, amire felruházta.
Ha egy ilyen hivatalos okmányt képesek beadni (melynek valós adatokat kell tartalmaznia), elfogadják, akkor van Gipsz Jakab, Iksz Ipszilon, Piros Arany és Hát Izsák és egy tök idióta ország, melyben ez lehetséges.
Ha az "Év idiótája" nemzetközi versenyre benevezi valaki országunkat, biztos az első helyezés!
human
Legalább az kiderült, hogy ha fideszes pályázik ott automatikusan érvényesítik a pályázatot és garantált a győzelem.
SLAakku
"A hvg.hu már a gipszjakabos egyesületi mérleg láttán megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát azzal, hogy mutassák meg a nőszervezet által benyújtott pályázatokat. Választ eddig nem kaptunk, így egyelőre nem tudjuk, hogyan osztja be a 10 millió forintos támogatást a 30 ezer forintért létrehozható portál fenntartására."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.