Ismét jelentős mértékben emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak áprilisban: 11,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet. Ez az érték a márciusihoz képest lassulást mutat, de még így is erősen érződik a hosszúra nyúlt tél hatása. Míg az élő állatok és a feldolgozott termékek árának növekedése 3,2 százalékot ért el, a növényi termékeké ezt messze meghaladta, majd' 16 százalékot tett ki.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
FideSS módszer: Csökentsd a rezsit,automatikusan emelkednek miatta az élelmiszer árak!! Különösen az alapvetőké!!Az áfa meg csak úgy dől a fideSS pártkasszába!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A rokkantaknak a 28500, a közmunkásnak a 36 ezer vagy a 49 ezer, a munka nélkülieknek a 22 ezret hány százalékkal emelik meg?
felicsútleicsút
@JAJMÁR: Nem veszem magamra, azt hiszem, kicsit én is elszálltam. Egyébként leginkább a multik, vállalkozók köre az, akik munkahelyeket teremthetnek. A politika nem alkalmas erre, legalábbis szerintem. Amikor azzal jönnek sokan, hogy ezt meg ezt a beruházást munkahelyre is lehetett volna költeni, meg a szegényeknek odaadni, nem pedig főteret, stadiont építeni, akkor azt mindenki elfelejti, hogy az EU ezt a pénzt erre a célra adja, és le is ellenőrzi. Azonkívül igazad van, a felső réteg sem élne jól a dolgozóik nélkül, de azért mégis csak a tőke, és a szellemi munka eredményezi mindazt, hogy egy segédmunkás tudjon valahol is dolgozni. A kulcs abban rejlik, hogy mire képes egy adott cég, és mennyit tud fizetni az embereknek. Sajnos a példa azt mutatja, hogy sok esetben minimálbért (se). Pedig vannak, akik tudnának, de akkor nem futná az éves autócserére.
felicsútleicsút
@Nauta: Szerintem meg a kereskedő emel, nem a kormány. Gondolj csak bele abba, hogy aszály van, vagy elveri a jégeső a termést. Ebben az esetben ami megmaradt, azt kénytelen drágábban eladni, csakhogy nem tudja, mert a multik lenyomják az árakat, vagy behozzák a sokszor silány minőségű terméket olcsón. Ördögi kör tud ez lenni.
felicsútleicsút
@csikknorisz: Kicsit túlreagálod. Valóban, csak egy kis építőkocka vagyok, de legalább "lególis":-))))))
Nauta
@felicsútleicsút: Az ördögi kör az,hogy a kormány csak a lakossági rezsit csökkenti.Ez a csökkentés adóbevétel kiesést jelent! Ez nem megengedve, a szolgáltatók felé burkolt,egyéb adókat és más járulékos többlet emeléseket vet ki ami arra készteti őket,hogy termékeiket terhelő költségeket hárítsák át a fogyasztókra és ugyanakkor a szolgáltatási minőségen rontsanak. /az energia szolgáltatók rendszereinek üzem és szolgáltatási biztonsága romlik/ Ez különösen igaz a nagy bevásárló központokra, de főképpen az élelmiszer oldalán.Aki rendszeresen vásárol ezeken a helyeken,az többszörösét fizeti vissza a kormány "humán politikájának" újabb átverő showját.
Nauta
@csikknorisz: ...miközben az itt fröcsögő, fideSS szekértoló ujgazdagok,a luxus kocsijukból kiröhögve, növelik a banán és Tokaji adagjukat,és fűtött úszómedencéjükben lubickolva élvezik és dicsőítik, a kinyalt seggű gazdájuk "humánpolitikáját"! Ezek a fideSS fanok a havi 200 ezres villanyszámlájukból 20 ezret visszakapnak! A gázszámlájukkal ugyan ez a helyzet!! Azzal rikácsolják tele a világot,hogy a kormány milyen jó, meg húú de humánus!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.